Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A LED égők tényleg olyan...

A LED égők tényleg olyan keveset fogyasztanak? Ez nem csak egy reklám fogás?

Figyelt kérdés
Mert a takarékos égők még nem is olyan régen jöttek be. Minden szépet , jót mondtak, irtak róla és már ki is ment a "divatból".

2017. febr. 5. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Tényleg!

Az élettartamuk viszont nem biztos, hogy olyan magas, mint amit a csomagoláson látsz.

A kompakt fénycsövek nem a divatból mentek ki, csak a ledek fényerejét sikerült jelentősen növelni, és a tömeggyártásnak köszönhetően a technológia lett sokkal olcsóbb.

2017. febr. 5. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:

"A LED égők tényleg olyan keveset fogyasztanak? "

Rá van írva a dobozra a fogyasztás.

A kompakt izzó pedig egy hatalmas átverés volt.

2017. febr. 5. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy LED-es fényforrás ugyanakkora fényerőhöz körülbelül hatod annyi villamos energiát használ fel, mint egy hagyományos izzó.
2017. febr. 5. 21:04
 4/10 anonim ***** válasza:

A LED égők tényleg keveset fogyasztanak. (rövid távon)

Csak azt nem reklámozzák, hogy mennyi az élettartamuk (hosszútávon) egy "hagyományos" izzóhoz képest.

Miközben a "hagyományos" izzókat is tovább fejlesztették.

2017. febr. 5. 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:

"A LED égők tényleg keveset fogyasztanak. (rövid távon)"

Hosszú távon nem?

"Csak azt nem reklámozzák, hogy mennyi az élettartamuk (hosszútávon)"

Én a lakásban 4-5 éve kezdtem lecserélni az égőket LED fényforrásokra. Eddig egy ment tönkre a kb. 15 darabból. Igaz, nem a legolcsóbb szutykokat vettem.

A hagyományos izzószálasakat fél-1 évente cserélgettem.

Tudom, hogy ez nem bizonyító erejű érv, csak azt akartam mondani, hogy én eddig nem igen tapasztaltam, hogy rövid lenne az élettartamuk.

2017. febr. 5. 22:54
 6/10 Ypszilon1980 ***** válasza:

Élettartamuk nagyon jó, de nem biztos, hogy pénzben megéri, mert ahhoz nem 500Ft-osat kell vennni.

Energetikai szempontból viszont jelentős, de annyira nem veszed észre a lakásban, ez inkább energia spórolás miatt jó szerintem.

2017. febr. 6. 00:06
 7/10 anonim válasza:
Én is most kezdtem el lecserélni. Sajnos az egyik egy hónap után tönkre ment, ami meg is lepett és kicsit zavar is. Az elején furcsa volt az erős fehér fénye. Először olyan lámpába tettem, ami alacsonyan van, hogy ha esetleg valaki vagy valami hozzá ér, akkor ne égjünk meg. Nekem ez is tetszik benne, hogy a hőkibocsájtása sokkal kisebb, mint a hagyományos izzóknak.
2017. febr. 6. 05:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Lassan éri el a teljes fényerejét, ehhez hozzá kellett szokni.
2017. febr. 6. 12:42
 9/10 Salx Narval ***** válasza:
Kb 1 éve használom őket, egyenlőre a tartósságukról nem tudok nyilatkozni. Egyenlőre elégedett vagyok velük minden szempontból, használok olcsóbbakat és drágábbakat is vegyesen. Van amelyik sokat világít és olyan is amelyik sokat van kapcsolgatva én nem vettem észre, hogy változna fényerejük a bekapcsolás után. Hát, majd meglátjuk egyenlőre tesztelem őket.:D
2017. febr. 6. 18:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem a led hal meg hanem inkabb az elektronika. Ami ugyan tokmindegy mert ugyis ujat kell venni. De a led az birna tovabn
2018. nov. 5. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!