A LED égők tényleg olyan keveset fogyasztanak? Ez nem csak egy reklám fogás?
Tényleg!
Az élettartamuk viszont nem biztos, hogy olyan magas, mint amit a csomagoláson látsz.
A kompakt fénycsövek nem a divatból mentek ki, csak a ledek fényerejét sikerült jelentősen növelni, és a tömeggyártásnak köszönhetően a technológia lett sokkal olcsóbb.
"A LED égők tényleg olyan keveset fogyasztanak? "
Rá van írva a dobozra a fogyasztás.
A kompakt izzó pedig egy hatalmas átverés volt.
A LED égők tényleg keveset fogyasztanak. (rövid távon)
Csak azt nem reklámozzák, hogy mennyi az élettartamuk (hosszútávon) egy "hagyományos" izzóhoz képest.
Miközben a "hagyományos" izzókat is tovább fejlesztették.
"A LED égők tényleg keveset fogyasztanak. (rövid távon)"
Hosszú távon nem?
"Csak azt nem reklámozzák, hogy mennyi az élettartamuk (hosszútávon)"
Én a lakásban 4-5 éve kezdtem lecserélni az égőket LED fényforrásokra. Eddig egy ment tönkre a kb. 15 darabból. Igaz, nem a legolcsóbb szutykokat vettem.
A hagyományos izzószálasakat fél-1 évente cserélgettem.
Tudom, hogy ez nem bizonyító erejű érv, csak azt akartam mondani, hogy én eddig nem igen tapasztaltam, hogy rövid lenne az élettartamuk.
Élettartamuk nagyon jó, de nem biztos, hogy pénzben megéri, mert ahhoz nem 500Ft-osat kell vennni.
Energetikai szempontból viszont jelentős, de annyira nem veszed észre a lakásban, ez inkább energia spórolás miatt jó szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!