Miért mutat olyan keveset a mérőműszer? A többi lent.
Van egy szovjet gyártmányú, állítható áramerősségű autó akkumulátor töltőm. Egy 55 Ah-ás akkumulátort szeretnék feltölteni, amit 4,5-5,5 A-el kellene tölteni.
A gond az, hogy a töltő áramerősség kijelzője rossz (vagy a tű akadt ki, vagy csak hibás). Arra gondoltam, hogy lemérem mérőműszerrel töltés közben. Az állítható kapcsolót a maximális pozícióba kapcsoltam, ami elvileg közel 6 A-t kellene jelentsen. A mérőműszeren csak 0,8 A-t tudok mérni. Ez nekem nagyon kevésnek tűnik. Valamit rosszul csináltam? A mérőműszeren a kapcsolót a "10 A" tartományra tekertem, majd sorba kötöttem az akkuval.
Ugyanebben az állásban kb. 15,9 V feszültséget mérek az akku két pólusán, ami elvileg nagy. Középső állásban 14, 4 V a feszültség, és 0,3 A-t mérek. A töltő lenne rossz, hogy olyan kis A-t tud leadni vagy a mérőműszer?
Az ég szerelmére, ne kezdjétek ti is, hogy rosszul van bekötve:D
A középső az közös (-) a "test", a bal oldali a 6V-os plusz, jobb oldali a 12 V-os plusz.
Ha a piros kábelt áttenném a bal oldalra, akkor 6 voltos akkukat lehetne tölteni vele.
"Így olyasféle autoakkutöltőként 6 v-al tölt".
Na persze, azért mérek 14,5 Volt töltőfeszültséget az akkun:D
Oké, ezzel a fotóval már oké, de nézd csak vissza az előzőt.
:D
Ott állatira úgy nézett ki, ahogy a kábelek mindent takartak.
És az előlap vonalas kapcsolási rajza is megvezető.
A fél amperes biztivel együtt. Így nem volt nehéz benézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!