Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért mutat olyan keveset a...

Miért mutat olyan keveset a mérőműszer? A többi lent.

Figyelt kérdés

Van egy szovjet gyártmányú, állítható áramerősségű autó akkumulátor töltőm. Egy 55 Ah-ás akkumulátort szeretnék feltölteni, amit 4,5-5,5 A-el kellene tölteni.

[link]

A gond az, hogy a töltő áramerősség kijelzője rossz (vagy a tű akadt ki, vagy csak hibás). Arra gondoltam, hogy lemérem mérőműszerrel töltés közben. Az állítható kapcsolót a maximális pozícióba kapcsoltam, ami elvileg közel 6 A-t kellene jelentsen. A mérőműszeren csak 0,8 A-t tudok mérni. Ez nekem nagyon kevésnek tűnik. Valamit rosszul csináltam? A mérőműszeren a kapcsolót a "10 A" tartományra tekertem, majd sorba kötöttem az akkuval.

[link]

Ugyanebben az állásban kb. 15,9 V feszültséget mérek az akku két pólusán, ami elvileg nagy. Középső állásban 14, 4 V a feszültség, és 0,3 A-t mérek. A töltő lenne rossz, hogy olyan kis A-t tud leadni vagy a mérőműszer?

2016. nov. 28. 14:01
 1/8 A kérdező kommentje:

Az első linket elírtam, így a helyes:

[link]

2016. nov. 28. 14:03
 2/8 Wadmalac ***** válasza:
Csak nekem böki a szemem, hogy a töltőn a 12 voltos csatlakozó mellett nem a + föld csati van bekötve, hanem a 6 V aljzat?
2016. nov. 28. 14:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Az akkutöltő + pólusát kihagytad a töltésből. Így olyasféle autoakkutöltőként 6 v-al tölt. A saruid +. 6. 12. Neked a pozitív(+) sarura és a 12 es jelűre kellene kötnöd az akkumulátort.
2016. nov. 28. 14:41
 4/8 A kérdező kommentje:

Az ég szerelmére, ne kezdjétek ti is, hogy rosszul van bekötve:D

A középső az közös (-) a "test", a bal oldali a 6V-os plusz, jobb oldali a 12 V-os plusz.

[link]

Ha a piros kábelt áttenném a bal oldalra, akkor 6 voltos akkukat lehetne tölteni vele.

2016. nov. 28. 15:46
 5/8 A kérdező kommentje:

"Így olyasféle autoakkutöltőként 6 v-al tölt".

Na persze, azért mérek 14,5 Volt töltőfeszültséget az akkun:D

2016. nov. 28. 15:48
 6/8 Szirty ***** válasza:
Ha 14.5V-ot mérsz az akkun töltés közben mialatt 0.8A folyik, akkor az az akku vagy nyakig van töltve vagy rossz.
2016. nov. 28. 16:34
 7/8 Wadmalac ***** válasza:

Oké, ezzel a fotóval már oké, de nézd csak vissza az előzőt.

:D

Ott állatira úgy nézett ki, ahogy a kábelek mindent takartak.

2016. nov. 29. 07:31
 8/8 Wadmalac ***** válasza:

És az előlap vonalas kapcsolási rajza is megvezető.

A fél amperes biztivel együtt. Így nem volt nehéz benézni.

2016. nov. 29. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!