Mivel lehet a koax kábel jelét felerősíteni?
Egy régi 100 lakásos körüli házban láttam egyszer digis "hibajavítást".
Valakinél nagyon gyenge volt a jel. Az épület központi erősítőjének valamelyik kimenete gatya volt (valamelyik osztó kimenete megadta magát, ez most mindegy), és jelentették a hibát. Mivel sietett a szerelő, egy laza mozdulattal megcserélt két elmenő kábelt: hiba javítva, az pedig már egy másik lakás, új hiba, új javítás... majd egyszer megcsináljuk rendesen is.
ma 20:57
Ez durva! El is hiszem, hogy van ilyen. Lehet velem is ilyesmi a gond. Mert hol ez, hol az panaszkodik.
Egyszer a javítás idejére hívjátok ki a nemzeti hírközlési hatóság szakembereit, hogy mérjék le a házi tévéelosztót.
Valakinek egyszer antennát szereltem, és néha a kép zavaros volt. Kihívta a hátam mögött őket, akik megnéztek mindent, és közölték, hogy a ház elképzelhetetlen trágya módon kivitelezett házi antenna-fejállomása szór rá az ő egyedi antennájára, szíveskedjenek az állapotot megszüntetni.
De egy akármilyen komolyabb antennaszerelő iparost is kihivhatsz, aki a digis kókler jelenlétében végigméri a házi erősítő összes kimenetét a teljes frekvenciasávban, és erről jegyzőkönyvet is ad. Ettől kezdve a digi vagy megjavítja, vagy megjavítja. A vándorló hiba tipikusan hiba-áthelyezéses "javításra" utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!