Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az IEC 1 tipusú (vasoxid)...

Az IEC 1 tipusú (vasoxid) magnókazettákon ugyanúgy kopik a vasoxid réteg, mint a régi orsós magnetofon szalagokon?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert a régi orsós magnetofonszalagon is vasoxid réteg van, és az IEC 1 tipusú magnókazettán is.

2017. jan. 14. 09:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Néha mostmár a kazetta dropout-os, vagyis ingadozik a hangerő lejátszás közben.
2017. jan. 21. 15:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Mert már hibás (sérült, kopott) rajta a bevonat.
2017. jan. 21. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:

A normál BASF szalagok voltak olyan holografikus zebramintásak, s szó sincs róla hogy a vasoxid réteg málna le róla. Amúgy pedig nem is tudna. Valamint ezeket a szalagokat nagy előszeretettel használta a hazai hangkazetta sokszorosítás a kiemelt minősége miatt.

A kopással kapcsolatban pedig a válaszom az hogy én még nem találkoztam olyan magnószalaggal ami e végett ment volna tönkre. Pedig van olyan kazim amit éveken át hallgattam nap mint nap a kocsiban és a magnó döntött úgy hogy le kellett cserélni másikra.

2018. júl. 14. 03:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem vettem észre, hogy itt szó esett volna arról hogy lekopik/leválik a vas-oxid réteg. Olyanról sem, hogy emiatt tönkremegy a szalag és el kell dobni. A végső stádiumban egyébként ez lenne, de ezt nemigen éri meg a kazetta, sem a felhasználó.

Hamarabb kopik meg a fej és lesz hibás a mechanika, valamint nyúlik/törik meg a szalag.

2018. júl. 14. 12:33
 15/15 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy ezek a szalagos technikák sokkal több időt bírnak mint ezek a mai digitális technikák. Nekem van olyan nemkrómos magnókazettám amit éveken át autóban hallgattam oda-vissza és még mindig remek kondícióban van. Viszont van olyan Pendrive illetve CD lemezem amit a kesztyűtartóban tároltam és fél év múlva használhatatlan lett, a pendrivnál pedig formáznom kellett valamiért, tehát elveszett róla minden adat.
2020. aug. 4. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!