Az IEC 1 tipusú (vasoxid) magnókazettákon ugyanúgy kopik a vasoxid réteg, mint a régi orsós magnetofon szalagokon?
A normál BASF szalagok voltak olyan holografikus zebramintásak, s szó sincs róla hogy a vasoxid réteg málna le róla. Amúgy pedig nem is tudna. Valamint ezeket a szalagokat nagy előszeretettel használta a hazai hangkazetta sokszorosítás a kiemelt minősége miatt.
A kopással kapcsolatban pedig a válaszom az hogy én még nem találkoztam olyan magnószalaggal ami e végett ment volna tönkre. Pedig van olyan kazim amit éveken át hallgattam nap mint nap a kocsiban és a magnó döntött úgy hogy le kellett cserélni másikra.
Nem vettem észre, hogy itt szó esett volna arról hogy lekopik/leválik a vas-oxid réteg. Olyanról sem, hogy emiatt tönkremegy a szalag és el kell dobni. A végső stádiumban egyébként ez lenne, de ezt nemigen éri meg a kazetta, sem a felhasználó.
Hamarabb kopik meg a fej és lesz hibás a mechanika, valamint nyúlik/törik meg a szalag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!