Régi Bakony Művek kismegszakítónak alulról vagy felülről van a betáp (a nem védett) oldala?
Figyelt kérdés
2017. jan. 13. 19:07
2/7 A kérdező kommentje:
Oké, értem én hogy akárhogy van bekötve működik, de biztos van rá valami szabály hogy, hogy kell bekötni.
2017. jan. 14. 06:35
3/7 Szirty válasza:
Nem tudom hogy konkrétan előírná valami.
De lakás elosztókban gyakori mindkét változat.
Ipari berendezésekben, kapcsolószekrényekben szinte mindig felül van a betáplálás és alul az elmenő.
Bár bakony megszakítók ott már nincsenek, de ezt így csinálják más megszakítóknál, motorvédőknél, mágneskapcsolóknál stb.
4/7 anonim válasza:
Lehet hogy van olyan aparátus aminek már nem mindegy, és akkor kell létezzen egy szabály. És azon szabály után kell igazodjon az az aparátus is amelyiknek mindegy.
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor mondom mi volt a sztori: 1.éves villanyszerelő tanuló vagyok, nagyon érdekel a szakma és kíváncsi is vagyok rá. Tehát szereltünk panelon: egy 3 sarkú kapcsolót kellet bekötni úgy hogy 3 kismegszakító kapcsol 3 villanykörtét külön-külön és a 3 sarkú kapcsoló kapcsolja egybe mind a hármat, ezt meg is csináltam. Mivel előtte azt tanultuk hogy amelyik kismegszakítón (általában új típusúakon) rajta van a rajzjel azokat az szerint kössük be. Na de nekem volt a táblán 1 új típusú és 2 régi Bakony Művek típusú, ezért mind háromnak alulról kötöttem be a betáp oldalt. Működött is minden jól, csak a tanár megjegyezte hogy a kettő réginek felülre kellet volna kötni a betáp oldalát.
2017. jan. 17. 17:49
6/7 anonim válasza:
Hát igen, a régivel kell igazodni az új normák után.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2017. jan. 19. 05:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!