Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen típusú relét ajánlotok?

Milyen típusú relét ajánlotok?

Figyelt kérdés

3 volt egyenáram a vezérlő és 36-40 voltot kellene megszakítani vagy vezetni.Omron relében gondolkodtam,de 3 Voltosban nem létezik.Esetleg más javaslat?Lényeg,hogy 3 volt az induló kapacitás ami fix.Találtam más relét a gondomra,de annak a bekötése számomra ismeretlen.

Minden jó válaszért megy a zöld pacsi.

2017. jan. 9. 11:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hány ampert kell kapcsolni? Induktív vagy ohmikus terhelés, egyen vagy váltakozóáramot kívánsz kapcsolni?
2017. jan. 9. 12:23
 2/14 anonim ***** válasza:
49%

Esetleg egy tranzisztorral kapcsolni a relét, és a tranyót vezérelné a jeled?

[link]

Valahogy így

2017. jan. 9. 13:02
 3/14 anonim ***** válasza:
49%
Vagy használhatsz optocsatolót is tranzisztor helyett.
2017. jan. 9. 13:04
 4/14 anonim ***** válasza:
Gondolom tápfesz gondjai vannak, nem csak a kapcsolható áramerősség a gond. És ha nincs 3 voltnál nagyobb táp, akkor nem tud semmit kezdeni a tranzisztorral.
2017. jan. 9. 13:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Addig is, ameddig előkerül a kérdező, ajánlom neki nézegetni a nem létező 3 voltos Omron relét:

[link]

és az adatlapját:

[link]

2017. jan. 9. 13:34
 6/14 A kérdező kommentje:
Előkerültem.Arról van szó,hogy van egy 36 voltos elektromos kerékpár és annak a töltője.Ha fel van töltve akkor a piros led zöldre vált.Igen,ez idáig rendben is lenne,de a töltés továbbra is aktív.Arra gondoltam én födi halandó,ha zöldre vált akkor egy relé féle megoldással megszakítanám a töltést.Ez akku őrnek is jó lenne,mert ha az akku újabb töltést kívánna,akkor újra bekapcsolna.Én egy ingadozó,józan megfontolású,ingadozó közép paraszt vagyok és én egy ilyen hűlye gondolattal foglalkozom.Képzeletemben működik,a valóságban meg ???
2017. jan. 9. 13:45
 7/14 A kérdező kommentje:

Nem tértem ki rá pontosan.A led 3 lábú.Arról venném le a tápot.

Köszönöm az eddigi válaszokat,most már homályosabban látok.Valakinek van ötlete ami működne is?Biztos van csak én már 27 éve nem igazán foglalkozom honni elektronikával és azóta rengeteg új alkatrész létezik,ja és már begyöpesedtem.

Mindenkinek ment a zöld pacsi ígéretemhez hűen.

2017. jan. 9. 13:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Akartam írni : hobbi és nem honni
2017. jan. 9. 13:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Ha a piros led zöldre vált, akkor be is fejezte a töltést, ezért világít zölden a led.

Ha erre közöt a relét, akkor abban a pillanatban ahogy bontja az áramkört, kialszik a zöld led, éselejt a relé, a töltés újra folytatódik, és amint feltöltöttnek véli, újra megszakítja. Ez akár lehet másodpercenként többszöri ki-be kapcsolgatás is.

A 3 voltot sem tudom, honnan vetted. A kérszülék elektronikája biztosan nem 3 voltról megy, a led is valamekkora ellenálláson keresztül kap áramot, célszerűbb lenne az ellenállás előtti pontról venni a relé meghajtást (szigorúan csak elméletileg, mivel az egész egy halva született ötlet).

2017. jan. 9. 13:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Röviden: egy automatikus töltőt, amit valószínűleg hozzáértők terveztek, ne akarj tovább automatizálni, hogy "még jobb legyen". Nem lesz jó vége.
2017. jan. 9. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!