Villamos áram új mérőhelyének kialakítása mennyibe kerülehet garázs esetén? Régen (jó pár éve) már volt áram bent.
Egy garázssornak az egyik végén van a garázsom, másik végén a villanyórák (közte kb. 30 garázs van). Szeretném bevezettetni az áramot. Régen már be volt kötve (erre utal a régi villanyórán egy 1983-as címke). De már jó pár éve kikötötték az áramot, az előző tulaj, akitől vettem, már nem is használta ott az áramot, nem is tud róla semmit, hogy mikor kötötték ki stb.
Szóval, fel kellett hívnom egy "partner szerelőt", aki azt mondta telefonban, hogy pozitív esetben 35 ezer lesz a bekötés, legrosszabb esetben 85 ezer körül. Ez reális szerintetek? Merthogy egyszer már volt bent áram, a vezeték is ott van, csak be kéne kötni szerintem. Állítólag (a szerelő szerint) az is lehet, hogy elvágták a vezetéket. De könyörgöm, akkor nem lehetne újra összedrótozni, forrasztani? Muszáj új vezetéket húzni borsos összegért? Min múlik az, hogy mennyit kell fizetnem? A távolságon, hogy milyen messziről vezetik be újra az áramot? És nem lehet, hogy elég lenne csak egy új villanyóra? Holnap reggel kijön a szerelő. 2 eFt a kiszállás csak azért, hogy megnézze, mi az ábra. Ha megrendelem a szolgáltatást, beszámítja a végső összegbe, ha nem, buktam a 2 ezret. Én viszont eléggé félek attól, hogy becsap, mert nem értek hozzá. Valós dolog, hogy egy bekötésért 85 ezret kelljen fizetnem?
Ismét a vállalkozós vagyok !
Elárultad a megoldást!Ha a garázzsal szembe laksz, csak egy légvezetéket kell kifeszíteni a ház és a garázs közt és állandó áramod lesz !Csak arra kell figyelni hogy a közút fölött 6m magasan legyen, ezt egy csőszerelvényyel meg lehet oldani. Tetőtartó a garázs tetejére, vagy falára rögzítve és ugyanaz a házon is, kettő között kifeszíteni a vezetéket és kész is.Azt írtad 50 m, valahová ahol lehetséges középtájon még szükséges egy segédtartó de szerintem megoldható lenne és nem is drága.
Vatera?
Ha almérőt akarsz, akkor talán lehet így.
Ha mérőhelyet kell kialakítani, akkor az bizony sokba kerül. A 80 ropi még olcsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!