Régen a Floppy mekkora tárhelyet biztosított?
És nem is volt annyira kevés! Pár egyszerűbb program még rá is fért, vagy jónéhány levél, vagy pár szöveg, táblázat (word, excel)
A Win 3.1-et 8, a Word meg az Excel 10-10 Floppyn fért el. (A Corel meg 19-en.)
Most néztem meg, mert annó ráírattam őket egy CD-re. (Na ja, akkoriban még a CD-t is úgy iratni volt szokás, és nem írni, mert drága volt a CD-író.)
Azok a 90-es évek...
[link] pár kB-től 240MB-ig terjedő kapacitás
De a leggyakrabban használt 3,5"-os HD lemez 1,44MB-os kapacitású.
Nekem Windows 95 telepítőm volt, 17 lemez. :)
Egyébként tényleg íratni kellett a CD-t. Bementél egy boltba, leültettek egy géphez, ahol kiválogattad milyen játékokat írjanak rá (persze illegálisan), aztán 1-2 nap után mehettél érte, kb. 1000 Ft volt lemezzel legyütt.
240 MB, arról nem is hallottam, csak 120 MB-os ZIP drive-ról. Gondolom, azt duplázták, és így lett 240 MB.
Csak az volt a gond, hogy a ZIP meghajtó nem volt olcsóbb, mint egy CD-író, és a lemez is jóval drágább volt egy újraírható CD-nél, és kisebb kapacitású, és kevésbé volt praktikus.
Ehelyett jöttek divatba a 90-es évek vége felé a mobil rackek, hogy a HDD-t lehessen könnyedén mozgatni. De a nagyobb pendrive-ok megjelenése ezeket is háttérbe szorította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!