Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan kössem be a termosztátott?

Hogyan kössem be a termosztátott?

Figyelt kérdés

Computherm T-010 típusú mechanikus termosztátom van.

3 különböző helyre lehet bekötni a vezetékeket.

Úgy olvastam hogy a helyes bekötés az 1-3, a bekapcsolás működik minden jó DE a tápszivattyú nem hajlandó lekapcsolni soha csak ha a termosztátott visszafele kattanásig vissza nem állítom.

Mi lehet a gond?

Infók: 3 vezeték jön ki:

- barna

- fekete

- zöld,sárga csíkos

A barnát at 1 re tettem a feketét a 3. helyre, ha a zöldest akaram bárhová is bedugni akkor lecsapja a biztosítékokat.

Felcserélgettem mindent max annyi változott hogy a 30fok a 10fok és fordítva :D a zöldest egyáltalán nem lehet bekötni mert lecsapja.

A szívattyú típusa:

GRUNDFOS

TYPE: UPS15-60 CIL 130

Gázkazán: Semmilyen neve sincs...

2016. dec. 9. 15:16
 1/8 Zzzoli ***** válasza:

A Zöldsárga az a védőföld, az nem kell egy termosztátnak.

Először is ha mechanikus akkor a környezeti hőmérsékleten kattania kell, bizonyos hiszterézissel dolgoznak, azaz van egy bizonyos kapcsolási tartományuk.

Tehát ha a környezeti hőfok alá tekered, tegyük fel 20 fok alá, akkor kell megszakítania a kontaktját, mivel iyenkor nincs fűtésigény. Ha felé tekered kattan és egy zárókontaktnak kell fennálnia.

Egy egyserű multiméterrel megmérheted. Amennyiben ez a kapcsolás nem a környezeti hőmérséklet közelében történik, akkor a szerkezet rosz, cseréld egy digitálisra.

Gázhoz egyébként is sokkal jobb a digitális, a szabadon programozható hőmérsékletek miatt, és a hiszterézise sokkal jobb, ha jó a rendszered és jó az elhelyezésed, 2 tized fokon belül tartja a hőfokot.

2016. dec. 9. 15:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen 20 foknál jattan az igaz de a fránya szivattyú nem áll le . Nagyin idegesítő hogy mibdug nekem kell lekapcsolni kézzel
2016. dec. 9. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Egyszer már jól bekötötted ahogy írtad. A tárcsán lévő hőfok nem pontos. Egyszerűen sorba kell kötni a szivattyúval.
2016. dec. 9. 16:03
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hogyan lehet sorba kötni pontosan?

2016. dec. 10. 10:28
 5/8 anonim ***** válasza:
A szivattyú betáp fázis vezetéket elvágod majd egyik végét a fekete másikat a barna vezetékkel összekötöd.
2016. dec. 10. 10:58
 6/8 A kérdező kommentje:
betáp fázis vezeték a zöld sárga, és azt kell a barnával és a feketével összekötni egyszerre?
2016. dec. 10. 17:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy a zöldsárga vezeték a fázis!
2016. dec. 10. 20:46
 8/8 A kérdező kommentje:

mind 1 leéget minden a f@@szba!:( csak vicceltem :D

Nem oldódott meg mind 1 köszi azért!!

2016. dec. 12. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!