Hogyan kössem be a termosztátott?
Computherm T-010 típusú mechanikus termosztátom van.
3 különböző helyre lehet bekötni a vezetékeket.
Úgy olvastam hogy a helyes bekötés az 1-3, a bekapcsolás működik minden jó DE a tápszivattyú nem hajlandó lekapcsolni soha csak ha a termosztátott visszafele kattanásig vissza nem állítom.
Mi lehet a gond?
Infók: 3 vezeték jön ki:
- barna
- fekete
- zöld,sárga csíkos
A barnát at 1 re tettem a feketét a 3. helyre, ha a zöldest akaram bárhová is bedugni akkor lecsapja a biztosítékokat.
Felcserélgettem mindent max annyi változott hogy a 30fok a 10fok és fordítva :D a zöldest egyáltalán nem lehet bekötni mert lecsapja.
A szívattyú típusa:
GRUNDFOS
TYPE: UPS15-60 CIL 130
Gázkazán: Semmilyen neve sincs...
A Zöldsárga az a védőföld, az nem kell egy termosztátnak.
Először is ha mechanikus akkor a környezeti hőmérsékleten kattania kell, bizonyos hiszterézissel dolgoznak, azaz van egy bizonyos kapcsolási tartományuk.
Tehát ha a környezeti hőfok alá tekered, tegyük fel 20 fok alá, akkor kell megszakítania a kontaktját, mivel iyenkor nincs fűtésigény. Ha felé tekered kattan és egy zárókontaktnak kell fennálnia.
Egy egyserű multiméterrel megmérheted. Amennyiben ez a kapcsolás nem a környezeti hőmérséklet közelében történik, akkor a szerkezet rosz, cseréld egy digitálisra.
Gázhoz egyébként is sokkal jobb a digitális, a szabadon programozható hőmérsékletek miatt, és a hiszterézise sokkal jobb, ha jó a rendszered és jó az elhelyezésed, 2 tized fokon belül tartja a hőfokot.
Köszönöm a válaszokat.
Hogyan lehet sorba kötni pontosan?
mind 1 leéget minden a f@@szba!:( csak vicceltem :D
Nem oldódott meg mind 1 köszi azért!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!