Nanika17 kérdése:
Valaki segítene, hogy e gy 7,4 V-os és 1100 mAh aksihoz hány Ω-os ellenállás kellene, hogy 5 V legyen a feszültség?
Figyelt kérdés
2016. dec. 4. 17:17
1/8 anonim válasza:
Ez így nem oldható meg..
Legfeljebb, ha megmondod, hány mA a terhelés, tudok úgymond egy ellenállásértéket számolni, ami után már 5V lesz a feszültség.
De! Amint megváltozik a terhelés, nem 5V lesz!!!
2/8 anonim válasza:
Nem lehet meghatározni, mivel az akkumulátorra kapcsolt fogyasztó áramfelvétele alapján lehetne feszültségosztót méretezni. Sejtésem szerint neked stabil 5V kellene amit nem feszültségosztóval szokás előállítani.
Mit szeretnél rákötni? Mert mondhatnám azt, hogy egy 7805-ös fesz. stabon hajtsd azt a valamit, de nem tudom mekkora áramfelvételre tervezett a cucc,
3/8 anonim válasza:
Előző vagyok: vegyél egy 7805 stabilizátor IC-t, és ha hűtöd is, akkor ca, 1A terhelésig lesz stabilizált (USB-hez kell?) 5V-od.
5/8 anonim válasza:
Előzőnek/elsőnek adok igazat.Itt többet megtudsz. [link]
6/8 A kérdező kommentje:
3000 mA erősségű áram kellene.
2016. dec. 4. 18:05
7/8 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam 800 mA kellene
2016. dec. 4. 18:14
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek megcsináltam működik is király pont erre a megoldásra nem gondoltam :D
2016. dec. 4. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!