Általában egy megadott feszültségű akksit ugyanakkora feszültségű töltővel kell tölteni?
Általában sem.
Mert azonos feszültség esetén nem indul meg kiegyenlítő áram köztük. Ráadásul a töltés során a töltőáram mértéke a meghatározó.
Attól függ mit értesz "ugyanakkora feszültségű töltő" alatt.
A 12V-os akkut nem töltheted 24V-os vagy 6V-os akkuhoz való töltővel.
Ugyanakkor a 12V-os akkut 12V-al nem lehet teljesen feltölteni, ahogy az előttem szóló is utalt erre, mert a töltés alatt a kapocsfeszültség nő és nem állandó betonstabil 12V-ról beszélünk.
12V ólomzselés akksit töltenék 12V 2A-val, ciklikus alkalmazás függvényébe.
Meg egy 4.8V fúró akksit 5V ez gondolom így faja, nem?
A másik akkud nem tudom milyen, de van egy ingyenes keresőszolgáltató, a Google, nyugodtan használd.
Ha nem megy, megírod nekünk az akkud típusát és kikeressük a töltésével kapcsolatos tudnivalókat.
"ez gondolom így faja, nem?"
Nekem van egy olyan érzésem,hogy te töltőnek nevezed a dugasztápokat.
Akkumulátor töltéséhez az akkunak megfelelő töltő elektronika kell.
Egy tápegység önmagában nem töltő!
"Oké kösz idáig eljutottam a segítséged nélkül is"
Rendben van. Mi azonban akik azt olvassák amit leírsz a kérdésben csak azt az infót ismerik meg amiket közölsz.
Úgy kell feltenni a kérdést, hogy minden a kérdés szempontjából lényeges információ benne legyen és lehetőleg vázolni kell az alap problémát is, amire a megoldást keresed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!