Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Általában egy megadott feszült...

Általában egy megadott feszültségű akksit ugyanakkora feszültségű töltővel kell tölteni?

Figyelt kérdés
Kivéve persze ha az akksi töltése mellett gyakori a használat akkor több a feszültség egyszóval túlbiztosított.
2016. nov. 19. 00:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Általában sem.

Mert azonos feszültség esetén nem indul meg kiegyenlítő áram köztük. Ráadásul a töltés során a töltőáram mértéke a meghatározó.

2016. nov. 19. 00:45
 2/10 Szirty ***** válasza:

Attól függ mit értesz "ugyanakkora feszültségű töltő" alatt.

A 12V-os akkut nem töltheted 24V-os vagy 6V-os akkuhoz való töltővel.

Ugyanakkor a 12V-os akkut 12V-al nem lehet teljesen feltölteni, ahogy az előttem szóló is utalt erre, mert a töltés alatt a kapocsfeszültség nő és nem állandó betonstabil 12V-ról beszélünk.

2016. nov. 19. 09:55
 3/10 A kérdező kommentje:

12V ólomzselés akksit töltenék 12V 2A-val, ciklikus alkalmazás függvényébe.

Meg egy 4.8V fúró akksit 5V ez gondolom így faja, nem?

2016. nov. 20. 00:23
 4/10 anonim ***** válasza:

[link]

A másik akkud nem tudom milyen, de van egy ingyenes keresőszolgáltató, a Google, nyugodtan használd.

Ha nem megy, megírod nekünk az akkud típusát és kikeressük a töltésével kapcsolatos tudnivalókat.

2016. nov. 20. 11:45
 5/10 Szirty ***** válasza:

"ez gondolom így faja, nem?"

Nekem van egy olyan érzésem,hogy te töltőnek nevezed a dugasztápokat.

Akkumulátor töltéséhez az akkunak megfelelő töltő elektronika kell.

Egy tápegység önmagában nem töltő!

2016. nov. 20. 14:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Oké kösz idáig eljutottam a segítséged nélkül is már bocs, de h a zsidók szent könyvébe töltsem fel ha nincs egyikhez se töltöm de valahogy fel kéne töltenem ezért raktam ki a kérdést, ha lenne töltöm nem raktam volna fel elhiheted amúgy már rég töltöm így mind kettőt figyelem őket gyakran de semmi bajuk az ólomsavas akksi tölőjére sorba van kötve egy multi ami menni fog egész végig h lássam az áthaladó áramot
2016. nov. 20. 19:46
 7/10 A kérdező kommentje:
A másik akksiról nem tudok mondani semmit már szétszedtem a fúrót de nincs rajta se márka se adat csak annyi h 4.8V :(
2016. nov. 20. 19:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha régi akkor NiMH akku.
2016. nov. 20. 20:23
 9/10 Szirty ***** válasza:

"Oké kösz idáig eljutottam a segítséged nélkül is"

Rendben van. Mi azonban akik azt olvassák amit leírsz a kérdésben csak azt az infót ismerik meg amiket közölsz.

Úgy kell feltenni a kérdést, hogy minden a kérdés szempontjából lényeges információ benne legyen és lehetőleg vázolni kell az alap problémát is, amire a megoldást keresed.

2016. nov. 21. 11:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Jól van kösz amúgy nem töltöm őket, majd ha jobban átlátom ezeket a dolgokat
2017. jan. 26. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!