Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Számítógép tápegységeket...

Számítógép tápegységeket lehet párhuzamosítani?

Figyelt kérdés

Adott 2db ugyanolyan táp. Mindegyiknek 1db +12 Voltos kimenete van, amin 40 Ampert képesek leadni. A nagyobb áramerősség kedvéért lehet őket párhuzamosan kötni? (Még mielőtt valaki rosszra gondolna, nem számítógépet szeretnék róla üzemeltetni, hanem nagy áramigényű áramköröket.) Mivel a hálózatfüggetlenek a kimenetek ezért szerintem lehetne, de ha az egyik kisebb feszültséget szolgáltat, akkor az nem fog leadni semekkora teljesítményt, hanem felvenni fogja azt (így még rosszabb lenne a helyzet mint ha csak 1db tápot használnék). Van rá valami módszer, amivel megfelelően lehet párhuzamosítani?

(Arra is gondoltam, hogy sorba kötöm a kettőt és az így keletkező +24 Voltos feszültséget egy Buck Converter segítségével visszaalakítom 12 Voltra, de a nagy áramok miatt ez nem tudom, hogy kivitelezhető lenne-e.)

Az az opció nem játszik, hogy veszek olyan tápegységet ami le tud adni 80 Ampert, mert ha erre képes is valamelyik modell, biztos hogy nem egy ágon adja le (bár kitudja, lehet van az a pénz, amiért már lehetne ilyet venni, de az nem az én pénztárcámnak lenne méretezve).

2016. nov. 12. 20:38
 1/1 anonim ***** válasza:
Fordítva semmi esetre nem fog folyni az áram mert nincs hova, a díóda ott van a kondenzátor előtt. Az sem valószínű hogy az egyik ne adjon le hasznos teljesítményt, mivel ezek a tápok eléggé egyforma feszültséget adnak le.
2016. dec. 3. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!