Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol vizsgálják be műterhelésse...

Hol vizsgálják be műterheléssel az ATX tápegységeket?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy minden második himi-humi pécésbót el tud kérni pénzt tápegység bevizsgálásért (rádugják az 1500 Forintos kínai ATX feszültségmérőt), de ott csak üresjáratban van mérés. Márpedig ez nem elfogadható, ha a minőség a kérdés!

Konkrétan van egy tápom, ami nem túl jó nevű, de én 100%-ra biztos vagyok benne, hogy műszakilag kiváló. Már évek óta nálam szolgál, eddig egyszer volt egy kis generál.

Szeretném valahol bevizsgáltatni, ahol rendesen megkínozzák, hogy akkor is tartja-e a feszültségeket. Állítólag a Baross utcában (vagy valahol ott) vállalnak ilyent.

2016. ápr. 21. 23:04
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

Ha fent van, akkor ne szenvedj. Ha nincs, akkor ciki, mert többek közt oszcilloszkóp is kell hozzá, ami nincs mindenkinek, ráadásul az ATX sztenderd nem csak a feszültségszabályozást szabja meg, emiatt az ilyen bevizsgálásoknak nem igazán van értelme. Meg ez a bevizsgálás úgy szokott kinézni, hogy addig van a terhelésen, amíg leolvassák, így még arra se jó, hogy a kimeneti értékeket ellenőrizni tudjuk (tudniillik a szar tápok csak ideiglenesen, 1-2 percig tudják tartani a megfelelő feszültséget magas terhelésen és így fals eredményeket kapunk). Konkrétan fel kell nyitni a tápegységet és a hegesztésen keresztül a kondik minőségén és számán át a ventilátorral bezárólag mindent meg kell nézni ahhoz, hogy elfogadható véleményt mondjuk róla így költséghatékonyan sajnos nem fogod tudni bevizsgáltatni egy adott modellt.

Úgyhogy én azt javaslom, hogy nézd meg HardwareSecrets, JonnyGuru, HardOCP profi tesztelő csapatok egyikénél, hogy milyen eredményeket kaptak a teljes körű próbán. Ha ők sem foglalkoztak vele, akkor valószínűleg nem is érdemes megvenni.

2016. ápr. 21. 23:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Ja meg még kihagytam, hogy hiába "nem túl jó nevű", ez mindig relatív az ársávon belül. Attól, hogy valami nem ár/érték arányos, még nem szar. Ilyen a Zalman összes szériája, FSP raiderje, Corsair CS-je, Chieftec GPM-je stb, amik nem szar tápok, csak abban az ársávban nagyságrendekkel magasabb minőségű modelleket lehet találni, ezért nem szeretjük őket, mert úgy érezhetjük, hogy lehúznak. Ha te úgy gondolod, hogy kiváló modell és sokan szidják, akkor lehet ez a probléma, hogy ugyanannyiért létezik sokkal jobb táp.
2016. ápr. 21. 23:48
 3/10 A kérdező kommentje:

Szia! Van oszcilloszkópom. Több embernek van szkópja,mint ahánynak fogalma egy igazi korrekt tesztelésről, és kritikus paraméterekről. De ez nem oldja meg a problémát: nem tudom jól definiálhatóan terhelni a tápot! Anélkül meg semmi az egész.

Had kérdezem meg, hogy van-e valami féle szakképzettséged, mert több dolgot is teljesen ellentétesen látunk, gondolunk.

2016. ápr. 22. 09:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Ja, és köszönöm a választ, volt benne hasznos rész. Ment a zöld kéz
2016. ápr. 22. 09:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem sincs műhelyem, de felhasználói szinten képben vagyok, hogy hogy néz ki egy ilyen tesztelés és a magyar példából azt kell mondjam, hogy nem túl rózsás a helyzet. És itt most a legnépszerűbb magyar portál, a PH tesztmetodikájára is gondolok, ami majdnem annyiból áll, hogy körbefényképezgetik a kábeleket, rákötik egy otthoni PC-re a tápegységet és karaoke mikrofont tartanak a ventilátor elé. Tekintve, hogy ezzel ajánlanak tápegységet 10 millió magyarnak, nevetséges.

Ebből én csak azt tudom mondani, hogy én nem hiszem, hogy mi (magyarok) teljességgel tisztában vagyunk azzal, hogy mit is nevezünk valójában modern tápegységnek, mert az általunk vásárolt top 20 tápegységből csak 2 felel meg azoknak az elvárásoknak (ami egyáltalán valaha is tesztelve volt), amit mai tápnak teljesítenie kell. Szóval ha találsz egy jól felszerelt műhelyt, akkor is szó szerint oda kell állni melléjük és figyelni őket, hogy úgy csinálnak-e mindent, ahogy kell. Emiatt én sosem kerestem itthon ezzel foglalkozó céget, mert nem tartom megbízhatónak és így nem is tudok neked segíteni.

Ettől függetlenül ha mégis találsz, akkor majd megírhatod a címet privátban, én is le szeretnék tesztelni pár olyan modellt, amiket kifejezetten veszélyesnek tartok papíron.

2016. ápr. 22. 10:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben, ha (méltónak)találok egy szervizt,ami ezt korrektűl csinálja,akkor orrba szájba fogom reklámozni,és megírom neked is. De attól tartok, hogy építeni kell egy teszt berendezést. Csakhát az nagyon nagy feladat,kéne hozzá partnert keresni, aki ebben érdekelt, elhivatott, és rendelkezik elegendő Elektronikai (de legalább programozói) tudással.
2016. ápr. 22. 11:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Ehhez nem kell informatikusnak lenni, egy egyszerű elektronikai cég megoldaná, ha akarná.
2016. ápr. 22. 12:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Na hát megtaláltam a "megoldást". Ezt már bizony megoldották! Csak bazi-drága egy ilyen berendezés. De mondjuk egy A..a computer simán beruházhatna, óriási presztizs lenne.

Nézd, itt állítja be a teszt előtt, hogy melyik ágat hány Amperrel terhelje:

[link]

Aztán átnyomják a kijelzést feszültség mérésre, és akkor a feszkókat mutatja:

[link]

Aztán van ami közvetlen teljesítményt mutat.

Szóval van már ilyen, csak kb több ezer $

2016. ápr. 22. 19:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt én ismerem, én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy valaki használ-e ilyet aktívan itthon.
2016. ápr. 22. 19:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Újabb értesülés: Valami ilyesmit (csak régi kivitelűt) a PC Chef használt állítólag. (Azt tudni kell, hogy ezek nem csak PC táp teszteléshez való műszerek, hanem általános célú, úgynevezett elektronikus műterhelések)
2016. ápr. 22. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!