Mekkora egy napelem rövidzárási árama?
Megadott paraméterei (erős napsütésnél): 0,5V - 0,2A - 0,1W
Ez ha jól sejtem azt jelenti, hogy fél Voltos kimeneti feszültségnél is tud 200mA-es áramot termelni. De rövidrezárva a kapcsait mekkora áramot tudna?
Nem sokkal többet, mint a megadott névleges.
A 0,5V és 0,2A a legnagyobb kivehető teljesítményt jelenti.
A maximális feszültség (általában) 0,65V terhelés nélkül, azaz a teljesítmény 0, mert nincs áram, a maximális (rövidzárási) áram ca. ,25-0,3A a teljesítmény itt is 0, mert nincs feszültség.
Nézz már meg a neten (tucatszám található) egy napelem karakterisztikát és már is mindent tudsz, ami érdekel.
A felhasználót a használható teljesítmény érdekli, számára közömbös, hogy a belső ellenálláson (meg a vezetékezés stb) fűti el.
Belemélyedhetünk a panel hőmérsékletéből adódó teljesítményváltozásba, ami nem kevés, de azt hiszem ez már a kérdezőnek kevésbé érdekes.
Köszönöm a válaszokat.
Tényleg található a neten ilyen karakterisztika (a kérdés feltevése előtt is kerestem, csak akkor nem jártam sikerrel): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!