Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Használ valaki norvég paneltt...

Használ valaki norvég paneltt fűtéshez? Bármilyen tapasztalat érdekel!

Figyelt kérdés
Mennyivel dobta meg a villanyszámlát, kiegészítő fűtésként vagy főfűtésnek használod, milyen fajtát... Mi 60 nm-es (belmagasság nem éri el a 2,5 m-t) házon tervezzük lecserélni vagy kiegészíteni a meglévő fafűtést.
2016. nov. 2. 08:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Sima villanyfűtés.

Sokba kerül. Fával olcsóbban jössz ki.

Vagy inkább gázkazánban gondolkozz, ha már költöd a pénzt.

2016. nov. 2. 09:18
 2/5 A kérdező kommentje:
A fa mindennél olcsóbb, de baromira nem térül meg, mert iszonyat macera. A gáz kiépítése meg több milliós tétel itt, szóval, ha kérhetem, olyan válaszoljon, akinek van TAPASZTALATA, mert azt kérdeztem.
2016. nov. 2. 09:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez tapasztalat volt.

A villanyfűtés drága.

Hogy mennyit fizetsz az számos tényezőn múlik.

- Fűtőtestek teljesítménye

- Kívánt hőmérséklet

- Hőszigetelés

- Külső hőmérséklet

- ajtónyitások miatti légcsere (ki-be járkálás esetén)

Akkor lenne gazdaságosabb, ha kedvezményes tarifával fűtenél, az ugyanis alkalmazható helyhezkötött villamos berendezések működtetésére.

A hátránya hogy időszakosan érhető el, előre nem tudod hogy pontosan mikor, a hálózat terheltségétől függ főképpen.

Régen ezért volt divat a hőtárolós kályha.

Természetesen nem megoldhatatlan az, hogy több hőkészülék esetén pl. a fele kedvezményes tarifáról megy (vagy a hálószobai fűtés), a villamos kapcsolását tekintve előnyben részesítve a normál tarifással szemben.

2016. nov. 2. 15:07
 4/5 anonim válasza:
100%
Kedves Kérdező!mi norvég fűtőpanelekkel fűtünk.40 m2 vályogház 2,6 m belmagasság,új nyílászárók, 60 cm vastag falak egyéb hőszigetelés nincs.gázra itt sem volt lehetőség,a fa meg igaz hogy olcsóbb de tiszta macera.szóval van 1db 2500w adás,1 db 1500w glamox,és 1 db 500w törölköző szárítós atlantic.most tudok neked pontos összeget írni mert 1 hónapja már fűtünk.10.02-11.02 600 kwh(minden árammal működik) ami kb 24.000 ft,napi szinten kb 15-25 kwh között van a fogyasztás,ami nagyban függ a kinti időjárástól,a villanytuűzhely használatától,a mosógép hogy mennyit megy,vagy hétvégevan-e vagy munkanap a házban állandó 19-21 fok van.én a termosztátokat nem piszkálom.úgy röviden Ennyi,a kényelmes fűtés mindig is drága volt,de cserébe nem kell izgulnom a kazán miatt,nem kapok szén-monoxid mérgezést.Örülök ha segítettem.
2016. nov. 2. 18:56
 5/5 anonim válasza:
Adás helyett Adax bocs :)
2016. nov. 2. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!