Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Léztezik hogy az elekromos...

Léztezik hogy az elekromos hálózattal van valami baj vagy csak a ledek gagyik?

Figyelt kérdés
elég régi építésű a házunk nem tudom mikor lett bekötve az elektromos hálózat, és elvileg a mostani ledeknek már nem kéne ilyen szinten melegedniük és meg lehetne fogni kézzel, de nálam az a néhány amit próbáltam az elmúlt 1 évben mind tűzforró volt. igaz az egyik tesco-s, a másik is valami ismeretlen kínaira tippelek, a kislámpában valami SIMPEX nevű de egyik sem egy őskövület első generációs fényforrás, mégis. emlékszem előtte az energiatakarékosak is olyan forróak voltak a foglalat résznél is hogy nem lehetett hozzáérni, ledeknél is folytatódott. lehet nem kéne szólnom semmit míg nem próbáltam egy minőségit de lehet hogy valami az elektromos rendszerrel van a régi mivolta miatt ami miatt jobban melegszik minden?
2016. szept. 23. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyugodtan rendelj kínai led lámpákat. Két euróért teljesen korrekteket kapsz.

A márkás led népbutítás, fölösleges pénzkidobás.

Egy adott térrészből ha nem tud eltávozni a hő, akkor az fölmelegszik. Ez még egy 10-15 wattos ledre is igaz. Bár az is igaz, hogy ezek a lámpák alapvetően hidegek.

Amúgy a melegedésen túl van bármi problémád?

2016. szept. 23. 19:14
 2/5 A kérdező kommentje:
nincs, egyszer volt hogy szintén a tescoban vettem egyet, de más cégtől, és ahogy melegedett égett szaga volt. egy 10 wattos fényforrásról beszélünk. írtam a gyártónak hogy ez valószínűleg nem természetes és ők felajánlották hogy igen, hibás lehet, és küldenek saját költségre egy másik ugyanolyat. megkaptam, nos ugyanúgy forrósodott az is, csak nem árasztott égett szagot. szóval nemtudom
2016. szept. 23. 19:21
 3/5 Szirty ***** válasza:

A LED-es kínai lámpákra jellemző,hogy a LED-eket a végletekig túlhajtják!

Melegszenek, amiatt az élettartamuk rövid. Ha hűlni sem tud, akkor nagyon hamar tönkremennek.

Sok ilyen LED-es lámpatesben olyan elképesztően gagyi amatőr megoldások vannak, hogy a kőkorszakban is szégyen lenne ilyet elkövetni. Némelyik botrányos.

Kiciócó...

Sajnos azonban a magasabb ár nem garantál minőséget.

Igazából ami nagyon olcsó, az vagy lopott, vagy xar (eredendően nem lehet jó egy bizonyos szint alatt).

Ami viszont drága az lehet ugyanolyan bóvli, a magasabb ár nem garantál minőséget (csak a lehetőségét).

2016. szept. 23. 19:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Tungsramokat használok jó ideje, még a langyosságot is alig éri el, nem hogy melegedne. De lehet, hogy áttérek valami 1 dolláros kínai csodára. Lassan jó is lesz, ha melegíteni is tud :)
2016. szept. 23. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk csak kínai led lámpák vannak a lakásban, és mindegyik évek óta rendesen szuperál, és nem igazán melegszenek.
2016. szept. 23. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!