Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért sípol az alaplapi...

CsTobi kérdése:

Miért sípol az alaplapi hangkártyám?

Figyelt kérdés

Egyik napról a másikra megadta magát a 3 hónapos alaplapom. Házimozi volt rákötve és nem is volt vele probléma még el nem kezdett sípolni. Se Windows hangok se egyéb mások, csak tiszta sípolás. Próbáltam már agybadugós fülestől nagy fejhallgatóig mindent, de ugyan az a probléma. Azt hozzátenném, hogy be kötöttem az előlapi hangot, de az is csak a sípolást adta. Hosszadalmas keresgélés és szenvedés óta megfigyeltem mikor a Windows háttérképet vált akkor a sípoló hang el kezd "szenvedni" egy kicsit mélyebb lesz a hangja, de amint átváltotta a háttérképet újra egyhangon sípol. Az alaplapra van garancia, de nincs kedvem visszaküldeni még van a BF1 Beta.

Egyenlőre ennyi amire jutottam. Előre is köszönöm hogy végigolvastad. Értelmes válaszokat várok nem úgy mint pl.: "dobd ki... és társai" :D

2016. szept. 6. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha máshogy nem megy, akkor tegyél be egy külön hangkártyát. Az alaplapi chipek hangjába általában úgyis bele soktak zavarni az alaplap egyéb folyamatai. Mint ahogy neked is belehallatszik a háttérkép cseréjének vagy frissítésének a hangja, csak neked valószínűleg már teljesen elromlott a hangchip.

De próbálkozhatsz azzal, hogy leszeded a driverjét, esetleg egy időre le is tiltod a biosban, majd visszakapcsolod és visszateszed a drivert, hátha megjavul.

2016. szept. 6. 23:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Megoldást nem tudok, csak ami nálam volt: valamikor a '90-es évek végén összekukáztam egy gépet, összeraktam és a hangkártya hdd lednek képzelte magát. Fényt nem tudott adni, hát kibrummogta a vinyót. Akkoriban egy 4 gigás Maxtor hdd hangja amúgy is egy kistraktoréval vetekedett, így felerősítve laza halláskárosodást kaptunk, mire a gép átrágta magát a doom.wad-on. Nekem volt a kimeneten egy poti (gyárilag), azt letekerve azért "hallgatott" rám. Ahm... egy Sound Blaster 16 volt... nem integrált, hanem Vesa-s :) Haver ugyanebben az időben lomfűrésszel vágta ketté a hangkártyáját, mert nem fért a házba. Működött.

Sok sikert :D Jah nálam a hangkártya volt a szar végül, de neked ez nemlenne jó hír, mivel integrált :) Ha pedig a lap egy része behal, rendszerint követi több rész is.

2016. szept. 6. 23:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Dugj be egy USB hangkártyát és jó lesz.
2016. szept. 6. 23:58
 4/6 anonim ***** válasza:
2016. szept. 7. 00:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A mai nap folyamán arra gondoltam hogy visszaküldöm az üzletnek mert garanciás és ennek az árából veszek egy másik alaplapot, mert ha az MSI ennyire nem megbízható akkor továbbra is az Asus-nál vagy az Asrock-nál maradok. Nem szeretném ha a többi hardver is földobná talpait.
2016. szept. 7. 15:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Halkan mondom, az asrock egy napon sem említhető az asus-sal vagy az msi-vel...

Dehát, ízlések és pofonok!

2016. szept. 7. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!