Leeghet-e a haz, ha a 15 amperes relet kicserelem 40 amperesre?
Figyelt kérdés
Szeretnem kicserelni a relet nagyobbra, mert ugy nez ki egyszerre tobbet fogyasztok. Meg volt egy kis atalakitas is, de a falban a vezetekek maradtak. Nem tudom mennyit birnak a vezetekek, ezert erdekelne hogy mennyi az esely ra hogy leegetem az egesz hazat? Az is erdekelne kb mennyit lehet egyszerre hasznalni 15 illetve 40 amperrel. Ha lehet villanyszerelok valaszat varom elsosorban. Koszonom.2016. aug. 31. 22:57
11/24 anonim válasza:
A 8. válaszoló írta, hogy nem lehet 40A-es erre reagáltam.
12/24 A kérdező kommentje:
Nem termeszetesen nem akarok egyszerre ilyeneket csinalni, de extrem esetben mehet egyszerre:
2 huto, 2 szamitogep, 2 tv, 2 mosogep, 2 szarito, fozo-sutogep, porszivo, vilagitas, es a futes is elektromos. 8000 watt? Nem tunik soknak. Ellenben 110 voltos a rendszer.
2016. szept. 1. 21:54
13/24 anonim válasza:
32 amper fölött külön fizetni kell érte és hiába mész be bármelyik boltba, az le van plombálva. Én főmegszakítóról beszéltem, mi a fenének a 40 A kismegszakító, ha eleve 32 Amper a maximum, amivel lehet gazdálkodni. 110 voltnál a 40 amper is csak 4400 watt, az meg kevés arra, amiket leírtál.
14/24 anonim válasza:
13: mi van leplombálva? Te értesz ahhoz amiről itt írsz? És ha fizetek akkor lehet 32A-nél több. Viszont mint most kiderült a kérdező valószínűleg amerikában van...
15/24 A kérdező kommentje:
Gondoltam nem nagyon fontos a valaszadasnal, de valoban amerika, es egy tobb lakasos haz raktar helyisegei lettek atalakitva lakassa.
2016. szept. 1. 22:24
16/24 anonim válasza:
Mindenképpen nézze meg egy szerelő, hogy hogyan van kötve. Amerikában a 40A egy teljesen "normális" érték. Alapvetően így átnézés nélkül sok ház tűz kezdödött így, hogy kicseréltük eggyel nagyobbra.
17/24 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, vegulis kihamoztam beloluk a lenyeget.
2016. szept. 2. 15:59
18/24 homo ludensz válasza:
Én meg már azt hittem É-Koreában van. A Vezér biztosan adna bőven áramot mikor ülnél a "beszélgetősszékbe."
19/24 anonim válasza:
Sétálj már ki a villanyóraszekrénybe és nézd már meg, hogy a főmegszakítód milyen színű plombát kapott.
20/24 A kérdező kommentje:
Na igen. Itt nincs leplombalva semmi, mert elektronikusan rogton a szolgaltatonak jelzi a fogyasztast, illetve ha en tudnek termelni akkor az ora visszafele kezdene forogni, es akkor a szolgaltato nekem fizetne. Az oraszekrenyben van 25 ora, mert ennyi lakasa van a haznak, es van jonehany doboz ami a hazhoz tartozik, az egyikben van az az ominozus megszakito amirol beszeltem.
2016. szept. 2. 23:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!