Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan csatlakoztassam a...

Montmirail kérdése:

Hogyan csatlakoztassam a gépemhez az 5.1-es hangfalamat?

Figyelt kérdés
Van hátul 3 jack (rózsaszín, zöld, meg valami citromsárga féle) elöl egy zöld és egy rózsaszín.A hangfal kábeleinek a színe pedig zöld, rózsaszín és fekete.Hova kell dugni a feketét?A hangkártyám egyébként szerintem viszi az 5.1-et, mert a kártya beállításaiban lehet választani sztereo, kvadrofon, 5.1 és 7.1 opciók közül, sőt még szobakorrekció fül is van, tehát elvileg mennie kellene..
2016. aug. 26. 16:05
 1/4 TR75 ***** válasza:

A zöld a sztereó, a rózsaszín a mikrofon, a sárga szerintem a vonal bemenet (de amúgy az aljzatoknál fel is van tüntetve).

Ha csak 3 jack aljzat van, akkor 5.1-re szerintem nem alkalmas, amit írtál, nem a kártya beállítási lehetőségei, hanem szoftveres lehetőségek (egy megfelelő kártyával).

2016. aug. 26. 16:36
 2/4 TR75 ***** válasza:
(Ja, sztereó alatt a sztereó hangszóró vagy fejhallgató kimenetet értem.)
2016. aug. 26. 16:37
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, amúgy haverom átjött, ő ért az ilyenekhez és sikerült úgy beállítania, hogy az 5 hangszóróból 3 szól + a mélynyomó vagy mi ez. :) Igazából ez így jó, mert a régi hangszóróm a basszusnál annyira torzított meg recsegett, hogy élvezhetetlen volt.Azt meg tudnád mondani, hogy nem lesz baja a gépnek vagy a mélynyomónak ha a mélynyomó közvetlenül a gépházon van rajta?
2016. aug. 26. 19:07
 4/4 TR75 ***** válasza:

A mélynyomót nem ajánlott a pc-re tenni, de nem azért, mert valamelyiknek baja lesz, hanem egyszerűen a mélynyomóból akkor lehet kihozni a makszimumot (mármint nem a hangerőt, hanem a legjobb minőségű hangot), ha a padlón áll. Ha a gépházon van, szerintem az bezavar, rezeghet a pc ház, ami nem a legoptimálisabb a hangzás szempontjából. Elméletileg azt is el tudom képzelni, hogy ha nagy hangerőn hallgatod, az a pc alkatrészeinek nem használ, de ez talán tényleg csak elméleti lehetőség.

Szerintem tedd a padlóra.

2016. aug. 27. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!