Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » SOS! Facebook feltörés profi...

SOS! Facebook feltörés profi módon és zaklatás! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok . 18 éves lány vagyok van egy barátom. Őt és engem 3 éve mióta együtt vagyunk zaklatnak üzenetekkel kamu Facebookokról,hogy itt vernek meg minket, ott kapnak el..megvesz a barátomtól engem... velem találkozni akar.. tudja hol vagyok és kapom az üzenetet hogy figyeltelek a városban.. Előszőr figyelmen kivül hagytam a dolgot hátha megunja de nem. Már ott tart, hiába védettem le a dolgaimat, új e-mail cimet hiába csináltam, új Facebookot...feltör..még e-mailt és sms-t sem kapok hogy ismeretlen böngészőből akarnak bejelentkezni,pedig be van állitva és ez megy tovább.. a fontos egyetemi e-mailjeimet kitörli ha nem vagyok benn. Esélytelen vagyok velük szemben.. a helyszin továbbra is Somogyvár, Kistarcsa, és Pest. Ezenkivül kaptam az új Facebookomra üzenetet hogy hiába védetem le..rájön és soha nem fog békén hagyni..figyelni fog... és nem száll ki az életemből és hogy én közelről ismerem.. (senkivel nem vagyok ellenséges kapcsolatban ezért következtetni sem tudok) Mit tehetnék??? A rendőrség nem foglalkozik ilyenekkel:(
2016. aug. 17. 14:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sok minden állhat a dologban, ha ért a gépekhez, kicsit jobban mint normál fokon, akkor akár keyloggert is rakhatott a rendszeredbe, elsősorban egy teljes partíciónálást (újratelepítést) igényelne a géped.

Ezután változtasd meg a jelszavaidat privát(inkognító) böngészési módban.

2016. aug. 17. 15:07
 2/13 anonim ***** válasza:
Esetlegesen utána csinálj új e-mailt, és face-n arra változtasd meg az e-mailt.
2016. aug. 17. 15:08
 3/13 anonim ***** válasza:
Ja és keylogger: Minden billentyű lenyomásodat elküldi neki e-mailban 1 bizonyos időközönként.(Innen is megtudhatja, mire változtattad meg a jelszavadat például.) Azért volna érdemes újratelepíteni a gépet.
2016. aug. 17. 15:10
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha betartod a szabályokat, még egy vacak freemailos fiókot sem tud feltörni senki. Én 10 éve a korlátlan előfizetésemet tettem föl cserébe, aki feltöri az email fiókomat. Máig nem volt próbálkozó. Itt valami nem stimmel...valaki nagyon elárul, akiben megbízol. De erről csak te tehetsz.
2016. aug. 17. 15:12
 5/13 anonim ***** válasza:
Szia! A zaklato nem veletlenul pont a baratod? Mert ugyi neki van hozzaferese a facebookodhoz.
2016. aug. 17. 15:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"mióta együtt vagyunk" !!!

hat ez sokat mond ugyi

na ki az ? kitalaltad ?

2016. aug. 17. 15:15
 7/13 A kérdező kommentje:
Új e-mail cimet csináltam a Facebookomhoz mikor újra regeltem. A barátom nem lehet mert neki is ugyanigy jonnek az üzenetek hogy megcsalom vele meg minden mikor semmi ilyen nincs a dologban mással nem is találkozom időm sincs hiszen jelenleg dolgozom. Neki is ugyanigy irnak és fenyegetik . Tudom a jelszavát és ugyanaz a Pest és Kistarcsa neki is az ip cim és a bejelentkezési hely. Keyloggert hogyan lehet ? Ezt nem értem.. azt nem csak az én gépemen lehet rátelepiteni vagy máshonnan is működik a dolog??
2016. aug. 17. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha az SMS-es, kétlépcsős azonosítós dolgot beállítod gmail-en, nem fogja feltörni, az biztos
2016. aug. 17. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Rendőrség pont foglalkozik a zaklatásaal, tegyél feljelentést!
2016. aug. 17. 18:03
 10/13 anonim válasza:

Szia! Azt javaslom neked és másoknak is, hogy ne azzal az email-címmel regisztrálj, amit megadsz másoknak elérhetőségként. Tehát amire hivatalos levelet is vársz banktól, egyetemtől, mobilegyenlegről, és amit az ismerőseidnek is megadsz elérhetőségként, azzal NE regisztrálj se Facebookra, se más közösségi oldalra, mert a feltöréshez sokszor elég egy email-cím.

Csessz ki velük. Hozz létre egy olyan email-fiókot, amit SENKI nem ismer rajtad kívül, még a barátod sem, és akkor már nemcsak a jelszóval fognak szarakodni az exhibicionista gyökerek, hanem egyáltalán nekilátni se tudnak, mert egy email-címet nem tudnak csak úgy kitalálni, ha valami fantázianevet adsz meg például.

A másik dolog, amit javasolni tudok, hogy minden használt és létező email-címeden böngészd át a biztonsági beállításokat, mert érdemes. Ez lenne az alap, hogy az email-fiókod biztonságban legyen és egy stabil, erős "bástya" legyen, mert ha az emailedre könnyen belépnek, akkor a jelszóváltás felesleges Facebookra, mivel a zaklatód is megkapja az értesítést az új jelszóról, amint belépett az email-fiókodba.

Ha mindezek megvannak, akkor a következő lépés a Facebook biztonsági és adatvédelmi beállításai, amiket sokan csak felületesen olvasnak el, kihagynak belőle fontos részleteket, aztán a GYIK-en kérdezik, hogy ez hogy van, az hogy van.

Ha biztos vagy abban, hogy a telefonszámod nem fogod lecserélni, akkor add meg azt is. Jelszónál ne csak kis- és nagybetűket adj meg, hanem számokat is váltogasd a betűkkel, esetleg helyenként szóközzel.

A mostani oldaladon pedig azt csinálnám, hogy az email-címem jelszavát változtatnám meg először, aztán a Facebook jelszavamat. Ebben a sorrendben. Ha előbb a Facera kéred, úgy semmi értelme, mert itt az email-címed a kulcsa az egésznek.

A későbbiekben pedig a biztonság kedvéért megcsinálnék egy új profilt új emaillel, és átvenném oda az ismerőseimet. Majd a mostani profilt megszüntetni.

És onnantól kezdve én le merem fogadni, hogy embert próbáló és időt nem kímélő feladat lesz bejutni az oldaladra.

2016. aug. 18. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!