Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan érhető el jobb minőség...

Hogyan érhető el jobb minőség VHS digitalizálásakor?

Figyelt kérdés
Adott egy USB stick 4 csatlakozóval, S-videó valamint 3 színes (feher,sárga, piros). A 4 közül melyek használatával érhető el a legjobb minőségű kép és hang?

2016. aug. 16. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:

S videó

Azon nem tudom megy-e hang, de igazából hangnak megfelel az RCA (piros fehér) is.

2016. aug. 16. 23:24
 2/5 anonim ***** válasza:
S-videón nem megy át hang (azt akkor külön kell bevezetni a fehér, piros kompozitokba), azt szokták mondani jobb minőségűnek (legalábbis a kompozitnál, ami neked a másik sárga valószínűleg), de annyira hatalmas különbség azért nincs. Szerintem többet számít maga a digitalizálási algoritmus (kodek és beállításai), mert azzal lehet nagyon mellé is lőni.
2016. aug. 16. 23:41
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze az nyilvánvaló, hogy akkor a forrásból is S-videón kell jönnie a képnek, mert ha a kompozitot alakítod S-videóra, csak azért, hogy abba dugd bele, akkor ugyanott vagy. Ha ez esetleg nem lett volna egyértelmű valakinek. Mert manapság azért a kompozit csatlakozó gyakoribbak. Meg olyan kábelekkel is szoktak digitalizálni, hogy a videómagnóban ül egy scart kimenet, amiből jön ki kompozit meg s-video is.
2016. aug. 16. 23:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, magán a videón csak Scart-kimenet van, az kerül átvezetésre egy négyes átalakítóra és ahhoz csatlakozna az USB stick.
2016. aug. 17. 09:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor nagyjából tényleg mindegy, mert a scart határozza meg ilyen téren a minőséget. De csinálj egy próbát, hogy szemre mit látsz, látsz-e valami különbséget, de szerintem sok mindent nem fogsz.
2016. aug. 17. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!