Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » HD7870 videókártya terhelés...

HD7870 videókártya terhelés alatt 80fokos hőmérséklettel. Újra pasztázás segíthet vagy venti + gépház csere?

Figyelt kérdés

Van egy Sapphire Radeon HD7870 videókártyám

GPU-Z youtube videót nézek 52fokos a GPU Venti 48%-on

Ha ez nem lenne elég baj önmagában, játék közben eléri a 80fokot is és még ott sem akar megállni, de akkor kilépek a játékból és kész

Próbáltam:

-20% a teljesítményből venti manuálisan 95%-ra így csak lassan melegszik, de még így is eléri a 80fokot

Gyári Dual-X hűtéssel szerelt kártya

#fok #videokártya #VGA #hűtés #melegedés #fokos #Meleg videókártya #forró vga
2016. júl. 12. 01:20
 1/9 anonim válasza:

Hello :) Ugyan ilyen videó kártyám van már nem is tudom 3 v 4 éve... (Most tervezem a cserét)

Én nem túlzottan mérem a hőfokot... (szimplán nem izgat)

Reggel bekapcsolom és éjszaka kikapcsolom és ez így megy már évek óta.

Sok sok órát játszottam le vele régebbi és új játékokkal.

Nekem nyitott a ház oldala és a lábam mellett van, előfordul hogy rendesen érzem a radiátor hatást és van, hogy ha hozzá érek a kártya tetejéhez szó szerint éget... Ennek ellenére semmi különösebb teljesítmény csökkenést vagy elhasználódást nem vettem rajta érsze az évek során. Szóval nem kell félned ha esetleg melegebb egy picit mint elképzeled.

2016. júl. 12. 01:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha szükséges akkor takarítsd ki a gépet. VGA bordáit, ventiket, mindent portalaníts (gondolom ezen már túl vagy).

Ha ez meg van, akkor jó lenne tudni milyen házad van.

Mindenesetre én beszereznék rendszerhűtő ventilátorokat amennyit csak lehet. Nekem úgy van megoldva, hogy alul 2 befele, felül 3 kifele fújja a levegőt. Így elég jó a légáramlás, ami sokat jelent. Kíváncsiságból egyszer az összes rendszerhűtőt lekapcsoltam és a hőmérséklet 10-15 fokot is ugrott terhelés alatt egyes hardvereknél.

Egyébként 80 fok még elmenne annál a kártyánál. Csak kérdés hogy mennyivel ugorja meg azt a 80-at.

Ja és a ház oldalát nem javaslom levenni, max csak ideiglenes megoldásként. Jó szellőzés kialakítása sokkal hatékonyabb.

2016. júl. 12. 03:09
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Igen az AMD picit jobban szeret melegedni mint az intel vagy a geforce

Nálam ez a 80fokos melegedés ez csak nemrég kezdődött, pl.: Watch Dogs-nál teljesen csendes volt a venti, de most a Rustnál valami nagyon hangos volt és ezért gondoltam hogy ránézek a hőmérsékletekre

Gondolom eddig meg sem közelítette a 80fokot mert csendbe volt

Ja igen, Rustot teljesen minimális beállítások mellett teszteltem, vagyis a 80fok közeli értékek szerintem nem megengedhetőek... Na meg az alap windowsba 51-52fok...

Nekem az egy kicsit magasnak tűnik, 2db monitort használok az egyik egy 19"-os natív: 1280x1024 4:3 a másik egy 25"-os natív: 2560x1080 21:9

Nem tudom ennek mennyi köze lehet a kártya hőmérsékletéhez, de nem hiszem hogy nagyon nagy (A rust játékot 1280x720 felbontással próbáltam)

A gépház csere szerintem hamarosan meglesz mert most egy mATX gépházam van oldala leszedve, de rendszeresen takarítom kb. hetente így nem lehet gond a porral

Még ma széthúzom és újrapasztázom aztán meglátjuk mit mutatnak a mérők

Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a Videókártya teljesítményével

2016. júl. 12. 07:15
 4/9 Osynho ***** válasza:
Teljesen normális hőmérsékletek ebben a melegben. 20 fokos szobában persze, hogy nem megy fel ennyire. Lényegesen hűvösebb egy másik hűtéssel lenne, de az nem 2ft.
2016. júl. 12. 08:15
 5/9 A kérdező kommentje:

Újrapasztázva és kitakarítva (10db apró porszem eltávolítva) Stabil 46fok fullHD videó nézése közben

Rust játék közben teljesítmény módosítások nélkül 15 perc játék után eléri a 88fokot is, pasztázás előtt még be sem töltött a játék, de már akkor 70fok körül járt. nem akarom megnézni meddig menne el míg nincs meg az új, na meg utána se szívesen :D

Az újra pasztázás egy jó dolog javított egy picit a helyzeten, de még így sem az igazi

Következő lépés a plusz hűtések beszerzése, ha akkor is ugyanez a probléma akkor gépház csere :)

Köszönöm a válaszokat! Ha javul a helyzet majd megírom hátha tudok vele segíteni valakinek :)

2016. júl. 12. 08:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Osynho! Erre már én is gondoltam, talán itt egy kicsit több is lehet 20 foknál :D

Meglátjuk a plusz hűtések után mi a helyzet :)

Köszönöm a választ/válaszokat!

2016. júl. 12. 08:27
 7/9 A kérdező kommentje:

ahogy látom elég sokan panaszkodnak a HD7870/dual-x hűtésére... Írták egy páran gyakorikérdéseken is meg mindenféle más fórumon, vagyis nem csak nekem 80fokos a HD7870 terhelés alatt.

Később jelentkezek a hűtés moddal :)

2016. júl. 12. 08:59
 8/9 anonim válasza:

Első vagyok

Kíváncsiságból lemértem ma 3 óra megterhelő játék után mikor igen rendesen pörögtek a ventilátorok, nekem is 83 fokot írt... Viszont mint már említettem évek óta használom és eddig semmi problémám nem volt vele

2016. júl. 15. 00:54
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Így már nyugodtabban kezdek bele egy új játékba :)

Am azóta 2db kisebb méretű ventilátort dobtam a tetejére (2db régi tápegységből szerelt) egy régi modem hálózati csatlakozójával így játékoknál max a 70-78 fok :) Későbbiekben szerzek valami erősebb hűtést a házba és akkor tutira nem lesz gond

Köszönöm mégegyszer :)

2016. júl. 16. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!