Villamos hálózat működése és villamosmérnöki gyakorlati kérdések?
Miért van szükség arra, hogy nyilvántartják, hogy a 120 kV-os ellátó hálózat mely településen van földelve és milyen módon? (pl. 10 m-es rúdföldelő) Mi szükség van erre a nyilvántartásra? Mit jelent az, hogy a hálózat földelésének módja földelt-szigetelt, földelt-kompenzált vagy hatásosan földelt? Mit jelentenek ezek a fogalmak? (Google ez esetben egyáltalán nem ad gyakorlati választ csak elméleti szakirodalmi választ ami a gyakorlati hasznának megértésében nekem most nem nagyon segít.)
Mit jelent az, hogy a villamos hálózati (120 kV-os) transzformátor ellentétes gombolyítású?
Köszönöm szépen mindenkinek aki érdemi, gyakorlatban való hasznosítható megmagyarázást ír ezekhez a dolgokhoz!
Hát ennél egyszerűbbeket nem is lehet kérdezni. :) Csak az a baj, hogy ennél egyszerűbb válasz meg nincs, mint ez a táblázat: [link]
Ha szerinted ezek nem gyakorlati szempontok, hanem elméleti szakirodalmi válasz, akkor sajnos itt megáll a beszélgetés.
Ez volt a harmadik kérdőjeles mondat.
Az ellentétes gombolyítás az hol jött elő?
Legyél te az első korunkban. :)
Ami a többi kérdést illeti, az ellentétes gombolyításnál kicsit zavarban vagyok, mert nem tudom, mire gondolhatsz, tán az Yy6-ra?
A földelésekkel kapcsolatban megleptél, mert nem hittem volna, hogy ilyen nyilvántartás van (tehát hogy egy földelés az nyolc és fél méter, nem pedig 10);anank látnám értelmét, hogy megjegyzi, hogy hol van rúdföldelő, hol van keretföldelő, például. Amúgy azt hittem, mindegyik oszlop földelve van, de hogy ez településektől függene, azt kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!