Baj, ha szkeptikus vagyok a felhőtárhelyeket illetően?
Szeretném úgy tárolni a képeimet, hogy ne a telefonomon legyenek, mert kevés a hely, viszont nettel mindig el tudjam őket érni. Erre pedig megoldás a felhőtárhelyek egyike. Viszont nekem valahogy nagyon nem tetszik az ötlet, hogy a személyes képeimet valahol egy rávoli szerón tartsam. Oké, tudom hogy senkit se érdekelnek, de engem akkor is zavar. Egyszerűen nem tudom elhinni hogy 100% biztonságosak:/
Ti is vagytok így? Vagy mi a véleményetek erről? Muszáj lesz rávennem magam?
Köszönöm a normális válaszokat.
"alig várom, hogy teljesen rááljunk erre és lényegében nekünk felhasználónak ne legyen hardver a kezében."
Az összes adatunk legyen idegen szerveren. A fontosak és a kevésbé fontosak is. A hozzáférés függjön az internet eléréstől beleértve saját legközelebbi szolgáltatónkat is. Kezeljék az adatainkat idegen emberek idegen országban.
Döntsenek valakik a sorsáról.
Mi baj lehetne? :)
Nyílván ez akkor lesz amikor már olyan, hogy nincs net nem fog létezni.
A facebook is így müködik..meg még 1000 más dolog ahova mindenki felrakja az adatait...szóval nem tudom mit rinyálsz.
"A facebook is így müködik..meg még 1000 más dolog ahova mindenki felrakja az adatait.."
Hát mindenki biztosan nem, mert csak olyasmit rakok ilyen helyre amit kifejezetten más számára akarok elérhetővé tenni. Facebookot pedig nem használok.
De visszatérve a felhősödésre: Valóban istenkirályság, használja is mindenki aki akarja, mert miért is ne. Ha tisztában van a kockázataival. Ha meg nincs, akkor amiről nem tud az nem idegesíti (ez amúgy is fokozza királyság érzését).
A gond akkor van, amikor ráerőltetik az emberre azzal, hogy az az egyetlen lehetőség.
Pl. a mobiltelefonon keletkező adatot át akarom rakni számítógépre, ami tőle 1 méterre van és rendelkezésre áll Wifi hálózat, USB kábel és Bloetooth mint közvetlen átviteli lehetőség.
De azokkal nem lehet ám, mert előbb át kell rakni felhőbe (elküldeni egy ki tudja hol üzemelő szerverre) majd a PC-vel onnan lehalászni.
Na ez már sokkal gyanúsabb mint ésszerű.
Istenkirályság ide vagy oda...
Nyílván megvannak a veszélyei...
De amit mondtam...kompromitáló adatokat nem kell gépen tárolni..már most sem.(mondjuk ezt egyre nehezebb megoldani)
Legjobb példa...régen volt egy már tudom is én milyen játéknak magyar szervere...és kiderült ha te felmész arra a szerverre akkor minden konkurens szerver weboldalát letiltja a gépeden.
Szóval érted...oké egy távoli helyen vannak az adatok, ami nyílván senkinek sem bíztató..de az itthoni gépedbe is simán belenyúl akárki aki akarja.
Mondjuk az igaz, hogy a lehetőséget jobb meghagyni arra, hogy magad is tárolhasd az adatokat.
"Szóval érted...oké egy távoli helyen vannak az adatok, ami nyílván senkinek sem bíztató..de az itthoni gépedbe is simán belenyúl akárki aki akarja."
Azért nem ugyanaz a kettő.
Az utóbbi esetben tehetsz ellene ha akarsz, míg a távol, ki tudja hol tárolt adataid védelme érdekében semmit nem tehetsz.
"De amit mondtam...kompromitáló adatokat nem kell gépen tárolni..már most sem"
Ok. De sajnos nem csak kompromittáló dolgok vannak amik jobb ha nem szivárognak ki. Léteznek másféle olyan adatok amik ha rossz kezekbe kerülnek, az nagy baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!