Nem teszi tönkre a távirányítót, ha több a feszültség?
9 V-os elem való bele, vettem egyet, és csak kíváncsiságból rámértem, és 10,6 V van benne ... ez hogy lehet? sztem annak alig van fogyasztása, azaz a terhelésre nem fog 9 V-ra esni a fesz, szal nem fog tönkremenni a távirányító?
vagy vegyek másik elemet mert ez selejt?
A 9V az egy névleges feszültség érték, a valós érték lehet ennél valamelyest nagyobb vagy kevesebb.
Ennek megfelelően lett a távirányító is megtervezve tehát feltehetően képes károsodás nélkül tartósan üzemelni vele.
Semmi baja nem lesz. Egy vadonatúj elem feszültsége általában magasabb a névlegesnél, semmi problémát nem fog okozni. Az előző elem is biztosan nagyobb feszültségű volt újkorában. Ha keresel adatlapokat, látod, hogy 9.6V maximum érték korántsem ritka alkáli elemeknél. De a szén-cinknél a terheletlen feszültség 9.8-10.7V között változhat.
szóval használd nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!