Számítógép tápegység hiba. Hol lehet a gond?
Sziasztok!
Egy elég érdekes problémám van.
A történet:
Panelban laktam, már több mint 2 éve használtam a gépem, egy corsair cx430 táppal. Semmi gondom nem volt vele, majd amikor költöztünk (vidék, családi ház) és beüzemeltem a gépet, egy felpörgés és leállt. Mindent mindennel kipróbáltam, és arra jutottam hogy a táp megadta magát. Oké, vettem egy másikat, szintén minőségit, Chieftec márkát. Egy hónapig szépen működött, majd egyszer csak ez is azt csinálta mint a másik. Garanciába visszavittem, azt mondták semmi baja, ott előttem be is üzemelték.
Elvittem a komplett gépem és az is működött.
A hibám:
Csak a mi házunkban nem hajlandó elindulni a gép. A táp csak felpörög és leáll. Ha pl kiveszem a videokártyát, akkor elindul. VISZONT máshol működik hibátlanul.
Minden más elektromos eszköz megfelelően működik. Egy kisebb régebbi gép is tökéletesen működik.
Amiket megvizsgáltam:
A feszültség a házban megfelelő. Az aljzatokban van földelés, az is megfelelő.
Jelenleg nem tudom próbálgatni, mert eladtam, mivel nem tudtam használni. Viszont most újra szeretnék gépet, ez a munkám, így eléggé fontos lenne, de nem szeretnék úgy járni, hogy megveszek 250ért egy gépet, és adhatom is el 180ért mert nem tudom használni.
A következtetésem:
Mivel egy ideig ment, utána pedig soha többé, így gondolom valami történhetett. Vagy a tápokban, vagy az aljzatban, de valami elváltozásnak kellett lennie, hogy nem működött többé.
Találkozott valaki már hasonló problémával?
Üresjárati feszűccség megfelelő, viszont terheléskor a feszűccség leesik, és így már nem tudja ellátni a tápot.
Okai lehetnek az elöregegedett vezetékek, meggyengült összekötések, bekötések, a drótok között, konnektorokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!