Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy tudok egy dinamót 3v ra...

Hogy tudok egy dinamót 3v ra csőkkenteni? Nem találok stab ic-t Kb 800ma de inkabb 1 amper kéne hogy tudjon

Figyelt kérdés
2016. márc. 7. 20:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Maradjunk annyiban hogy a generátoron belül két fajta lehetséges. Egyenáramú vagy váltakozóáramú.

Nekem kommutátoros volt a biciklimen. A működése miatt mivel nem alternátor, így a tulajdonságai alapján a dinamó kategóriába jogosan szerepel, de mindkét típus létezik a kerékpárokon.

Mivel nem tudjuk a kérdezőé milyen, így nincs min vitatkozni, ezen túl mindkét jelző illik rá ha egyenáramú.

2016. márc. 13. 13:56
 12/15 estom rstom válasza:
0%

Primitív hozzászóló!

[link]

[link]

A fenti linket a figyelmedbe ajánlom, és ne a válaszomat töröld ki, hanem a hülye stílusodat. S ha valamit nem tudsz, akkor olvass utána, ha már nem sikerült megtanulnod! A bunkóságod nem érv.

2016. márc. 16. 10:05
 13/15 Topor G ***** válasza:

Érdekes irányba ment a "válaszadás", de ez a kerékpárdinamó-generátor kérdés sokszor felmerül és mindenki nagyon okosnak érzi magát a témában. Miért nem lehet elfogadni, hogy jedliki értelemben vett dinamót ma már csak múzeumban lehet találni, de a kerékpárok áramfejlesztőjét is - csupán megszokásból - így hívjuk? Miközben az esetek 99,9%-ában egy állandó mágneses forgórészű váltakozó áramú generátorról van szó? (Merthogy a generátor az mindig vált. áramot állít elő, amit persze elektronikai úton lehet egyenirányítani.)

Kommutátoros kerékpárdinamót meg soha nem láttam (nehezen is tudom elképzelni), de akinek ilyene van, és szétszedte, tegyen már föl róla egy képet, megköszönöm előre is! (Kéretik a kommutátort és a szénkefét nem összekeverni.)

2016. márc. 20. 10:53
 14/15 Topor G ***** válasza:

Kedves kérdező! Ha még mindig érdekel a téma, találtam néhány oldalt, ahol igen magas szinten foglalkoznak a kérdéssel! Érdekességük, hogy egyik helyen se alkaalmaznak se stabilizáló, se klasszikus értelemben vett áramgenerátor kapcsolásokat (a dinamó és a LED karakterisztikája ugyanis jól illeszthető, és ha a teljesítményt jól választod meg, az elektromos hatásfok is elég jó).

Szóval a linkek:

pilom.com/BicycleElectronics/DynamoCircuits.htm

skory.z-net.hu/ledlamp/ledlamp.html

2016. márc. 22. 21:23
 15/15 Topor G ***** válasza:

Megpróbálom kattintható formában a linkeket:

[link]

[link]

2016. márc. 22. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!