Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mivel pótolhatom a diódát,...

Mivel pótolhatom a diódát, amit véletlenül leforrasztottam a panelről?

Figyelt kérdés

Micro USB aljzatot cseréltem egy olcsóbb telefonban és közben valószínűleg hozzáértem egy diódához a pákával és elveszett és így nem veszi a töltést a telefon. Csak gyanítom, hogy dióda, mert nagyon miniatűr alkatrész. Lehet valamivel helyettesíteni?

[link]

2016. febr. 6. 18:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
"Csak gyanítom, hogy dióda, mert nagyon miniatűr alkatrész." Kis fekete golyocskával helyettesithetö:-))
2016. febr. 6. 18:08
 2/14 A kérdező kommentje:
Hú de sokat segítettél.
2016. febr. 6. 18:10
 3/14 anonim ***** válasza:

Keress róla kapcsolási rajzot vagy a panel jelölései alapján nézd meg, hogy mit kúrtál el...

Ha bátor vagy, akár rövidre is zárhatod a dióda helyét, bár azt lehet hogy nem fogja szeretni a cucc...

2016. febr. 6. 18:21
 4/14 Szirty ***** válasza:
58%

Mivel lehet helyettesíteni egy valamilyen alkatrészt?

:-)

2016. febr. 6. 18:29
 5/14 anonim ***** válasza:
amennyire én látom az csak egy sima kis ellenállás. csak azt kell megtudnod, hogy mekkora és utána egyszerűen lehet pótolni
2016. febr. 6. 18:31
 6/14 anonim ***** válasza:
Van még ott hasonló, tegyél át egyet.
2016. febr. 6. 18:34
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
Na a szakértelem...
2016. febr. 6. 19:11
 8/14 A kérdező kommentje:

Két értékelhető segítséget kaptam, nekik köszönöm és nekik jár a zöld kéz.

A többieknek meg annyit mondanék, hogy azért kértem segítséget, mert nem vagyok profi, csak ugye próbálkozik az ember, mert szereti a kihívásokat. Mivel nem volt veszteni való így megpróbáltam kicserélni azt az aljzatot. Nem egy ájfon 6-oson kezdtem gyakorolni, hanem egy olyan telefonon ami ha nem sikerül nem gond, ha kukába megy. Nem tudom, hogy milyen alkatrészt gyilkoltam meg, ezért segítséget kértem és aki jobban ért hozzá mint én, az tud némi segítséget nyújtani. Ezért is van ez az oldal, hogy segítséget kérjünk. A segítőknek köszönöm, akik csak az idejüket fecsérelni jöttek, azok inkább segítsenek ott ahol tudnak, sokkal értékesebbek lesznek tőle.

2016. febr. 6. 21:42
 9/14 Szirty ***** válasza:

"Nem tudom, hogy milyen alkatrészt gyilkoltam meg, ezért segítséget kértem és aki jobban ért hozzá mint én, az tud némi segítséget nyújtani."

Pont ezt a részét nem értem.

Csak gondolj bele: Aki pl. a Nokia-nál mobiltelefonok elektronikáját tervezi és olvassa a kérdésed (ami nem valószínű) akkor egy közepesen rossz minőségű fénykép alapján és annyi infó alapján hogy a képen "olcsóbb telefon" készüléket lát az tudni fogja hány kOhm-os ellenállás vagy milyen dióda vagy egyáltalán milyen alkatrész volt ott?

Mégis ezt hogyan gondoltad? :-)

"Ezért is van ez az oldal, hogy segítséget kérjünk."

Agyunk meg azért van, hogy gondolkozzunk vele!

Legalább megnézted volna hova van bekötve az az ismeretlen alkatrész! Az utalhatna a szerepére.

2016. febr. 7. 09:59
 10/14 A kérdező kommentje:
Megnéztem hova van bekötve, a töltéshez, ez az első alkatrész a micro USB-től és ha jól értelmeztem a kiosztást akkor a föld oldala. Ezért gondoltam diódára meg az alkatrész színe miatt.
2016. febr. 7. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!