Ha megráznak a 90 V-s kondenzátorok, lehet belőle baj?
Van pár kondenzátor, ami sorasan van kapcsolva, 90 Voltot ad. A két póluson 2 kábel van, amihez hozzáértem és megrázot. Azt hallottam, hogy ez megöli a vörös vérsejteket. Ebből lehet valami bajd, ha csak 90V volt? Ezt a folyamatot többször is megésmételetem.
És lenne mégegy hasonlő kérdés: Ha hozzáérek, mondjuk egy 300V-os kondenzátorhoz, akkor mi lehet a legrosszabb, ami történhet?
Erre nem is válaszolok..
Olvasd el az áram élettani hatásait és az ohm törvényt se feledd.
A feszültségtől és az ellenállástól (az emberi test ellenállástól) függ mekkora áram halad át a testen.
Az áram nagysága öl(het).
Az sem mindegy a test melyik részén folyik át, benne van-e szív is, vagy nincs..
És még vannak szempontok, nem sorolom, mert egyiket kiragadva rossz következtetésre juthatsz....
5: na igen, csakhogy kondiról van szó, azaz egyenáram, ami jóval veszélyesebb.
Ami engem illet, én már belenyúltam néhányszor full töltöttségű 500V-os elkóba, szépen lezsibbadt tőle a karom.. más bajom nem lett, viszont csak 1 kézzel fogtam, vagyis nem haladt át az áram a testemen, ez nagyon fontos. Ha a szív vonalon is keresztül halad, azt már nem kockáztattam volna meg kórházi megfigyelés nélkül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!