Létezik ilyen áramkör?
Kedves Kérdező!
Ha mindkettő KI és BE is egyben, akkor a második feltétel nem teljesülhet, mert az egyik csak BE, a másik csak KI fog kapcsolni.
Egyszerűbb lenne, ha leírnád, mit akarsz működtetni és hol.
*a mondat helyesen:
Hogy mindkettő KI és BE is egyben, az nem teljesülhet, mert a második feltétel szerint az egyik csak BE, a másik csak KI fog kapcsolni.
#1 által linkelt áramkör (népszerű neve: alternatív kapcsolás) pedig azért nem jó, mert ott ugyanazzal a kapcsolóval vissza tudom (KI vagy BE) kapcsolni.
Magyarul: fizikailag lehetetlen, amit szeretnél. Ezért írtam, hogy konkrétabban írd le mit szeretnél...
Úgy értettem, hogy bármelyikkel be lehessen kapcsolni, de kikapcsolni mindig csak a másikkal tudjam.
A kérdésem az volt, hogy létezik-e ilyen és ha igen akkor hogy lehet meg csinálni, ha nem lehet akkor nem lehet.
Üdv!
Elmész bármelyik villamossági boltba és kérsz egy impulzus relét. kb 9000 HUF.
Ez egy elektromechanikus eszköz.
Ekkor számtalan nyomógomb köthető párhuzamosan és bármelyikkel lehet a relét be vagy kikapcsolni.
Üdv.
D.O.81 "és bármelyikkel lehet a relét be vagy kikapcsolni."
Ez a megoldás nem felel meg a kérdező kívánalmainak. Többen is vagyunk, akik nem értjük az egésznek a felhasználási célját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!