Hogyan lehet megoldani?
Ilyesmire diódát szoktak használni, de ha nem, akkor ellenállás is megteszi, viszont egyben meg is növeli a kétpólus ellenállását, következésképpen az árama lecsökkenhet.
Ha csak ellenállásból akarod, akkor azt javaslom, hogy egy bemeneti fesz.osztót csinálj, magyarul két ellenállás sorba kötve. Az arányuk számít, ami 7:5-höz legyen. Ráadod a 12 V-ot az így kapott soros kapcsolásra, majd a 7-es nagyságú ellenállásról leszeded a 7 Voltodat.
Utolsó vagyok, készítettem is egy kis ábrát a két elképzelésemről. AZt hozzáteszem, hogy én biztosan DC-DC StepDown converterrel oldanám meg, ami egy chip és pontosan szabályoz, alacsony disszipációval. A texas (vagy national) instruments pl. csinál ilyet.
@első
Rosszat írtam, a fenti értéknél NAGYOBB ellenállást használj!
Bocsi, remélem még nem késő.
"Az értéke 12*Ri*(1-7/12)/7 -nél kisebb legyen."
Ide a "kisebb" helyére a helyesbítés értelmében nagyobbat gondolj. Tehát 12*Ri*(1-7/12)/7 -nél NAGYOBB ellenállásra lesz szükséged.
Azt nem értem, hogy a jelöléseken mit nem értesz.
A * szorzást jelöl, a / osztást, Ri pedig az izzó ellenállását, ahogy el is mondtam. A számokat meg gondolom ismered.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!