Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Fog működni így a LED szalag?

Fog működni így a LED szalag?

Figyelt kérdés

3M 12v fehér ledszalagot szeretnék a szekrny tetejére tenni

egy 12v 2a tápom van és 1,5 vezetékem

rá szeretnék tenni egy 12v távirányitós relét

lesz baj ha a tápot a konnektorban hagyom benne

lehet így háztűz

2016. jan. 9. 10:17
 1/6 anonim válasza:

Hát baj nem lehet mert ha a tápot nem dugod be a konnektorba akkor nem kap áramot :D

egyébként szerintem nem lesz baj vele de küldj egy képet ha tudsz és megnézem

2016. jan. 9. 10:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha az áramkorlátozás benne van a szalagban, akkor igen, ha áramgenerátoros meghajtást kíván, akkor nem.

A ledszalag teljesítményét nem írtad, ha tudod hány W/m, és hány méter hosszú, akkor tudod a teljesítményét is.

A tápod 24 wattig terhelhető.

Háztűz nem lesz, ha normális tápról van szó. Szokott bennük lenni hővédelem, még a normálisabb hagyományos, tradós tápokban is van a trafóban egy 150°C körüli olvadóbetét, ami zárlat esetém kiolvad, és ezzel a tép megszűnik működni, de túz nem lesz. Barkácsoló Pistabácsik a kiolvadt hőbiztosíték cseréje helyett rövidre zárásával szokták "javítani"...

2016. jan. 9. 11:36
 3/6 Szirty ***** válasza:
Én a tápegység primer oldalát kapcsolnám a relével, nem a 12V-ot!
2016. jan. 9. 11:50
 4/6 Szirty ***** válasza:
0%

"Ha az áramkorlátozás benne van a szalagban, akkor igen,"

Láttál te már LED szalagot? Melyikben van beépített áramkorlátozás?

"ha áramgenerátoros meghajtást kíván, akkor nem."

Láttál már olyan 12V-os LED szalagot aminek áramgenerátoros meghajtás kell?

Nincs ilyen! 12V kell neki és előtét ellenállásokon át kapják a LED-ek a tápfeszültséget.

"A ledszalag teljesítményét nem írtad, ha tudod hány W/m, és hány méter hosszú,"

Szerintem 3 méter hosszú, ha a 3M nem annak a cégnek a nevét takarja aki a LED szalag öntapadós felületét gyártja :)

2016. jan. 9. 11:52
 5/6 anonim ***** válasza:

szirtyke megint hozta a szokásos színvonalát.

szakártóként nyilatkozik arról, amiről lövése sincs

no, javítsuk ki ezt a szakamiatlan hozzáböfögést:

szirty írta: "Én a tápegység primer oldalát kapcsolnám a relével, nem a 12V-ot!"

okostojás, 12 voltos reléje van, azt írta. Szóval akkor legyen egy másik 12 voltos tápegység, csak azért, hogy a ledek tápját a primer oldalon tudja kapcsolni. Ezt a választ nem gondoltad végig, kicsit még locsolgassad, hátha kinő belőle valami!

"Ha az áramkorlátozás benne van a szalagban, akkor igen,"

Láttál te már LED szalagot? Melyikben van beépített áramkorlátozás?

Szinte mindegyikben te hülyegyerek: van hárommled sorosan, és erre a három ledre jut 1 soros áramkorlátozó ellenállás. Ettől 12 voltos a led szalag. Ha egy ellenállás a kis mérete miatt túlzottan melegedne, szétdobják két-három felé. A 3 led sorosan kb. 10 volton nyitna, ezért teszik be a soros ellenállást, aminek a szerepe az áram korlátozása.

"ha áramgenerátoros meghajtást kíván, akkor nem."

Láttál már olyan 12V-os LED szalagot aminek áramgenerátoros meghajtás kell?

Nincs ilyen! 12V kell neki és előtét ellenállásokon át kapják a LED-ek a tápfeszültséget.

Nos, itt szépen ellentmondtál önmagadnak.

Az előbb az t böfögted hogy "Láttál te már LED szalagot? Melyikben van beépített áramkorlátozás?"

Fél perc eltéréssel leírod hogy nincs ilyen, aztán meg azt, hogy van ilyen.

Mielőtt valamit leírsz, legalább önmagaddal egyeztess.

Úgy érzem, te igazából nem is tudod mit akarsz írni, csak látsz valamitleírva, és beteges késztetést érzel arra, hogy leírd az ellenkezőjét.

Jól el lehet rajtad szórakozni, tényleg kösz.

"A ledszalag teljesítményét nem írtad, ha tudod hány W/m, és hány méter hosszú,"

Szerintem 3 méter hosszú, ha a 3M nem annak a cégnek a nevét takarja aki a LED szalag öntapadós felületét gyártja :)

"SZerinted", ez a kulcsszó. Vannak a tények, és van a "szerinted". Mivel Magyarországon is az SI mértékegységrendszer érvényes, a hosszúság mértékegysége a méter, rövidítése m.

De ha ez a led szalag 3 méter hosszú, akkor sem tudjuk hány W teljesítményű, mert ahány, annyiféle. lEhet 10W/m vagy 3 W/m, ezt honnan kéne tudni.

Ha te látnik vagy, akkor nem szóltam.

2016. jan. 9. 13:37
 6/6 Szirty ***** válasza:

Hú most nagyon lealáztál bammeg!

Csak így tovább (had röhögjenek mások is)!

"okostojás, 12 voltos reléje van, azt írta."

Valóban ezt írta. No és szerinted amikor egy relé 12V-os akkor a behúzó tekercse 12V-os, vagy 12V kapcsolására képes az érintkezője?

Egyébként ettől teljesen függetlenül továbbra is az a javaslatom, hogy a 230V-ot kell megszakítani. Még akkor is ha az általa javasolt konstrukció arra nem alkalmas ebben a formában!

Durva mi? :-)

Toljál erre is valami öntömjénező lealázós személyeskedést. Csak hogy jól érezd magad. Mert az bizony igen fontos!

"Szinte mindegyikben te hülyegyerek: van hárommled sorosan, és erre a három ledre jut 1 soros áramkorlátozó ellenállás. Ettől 12 voltos a led szalag."

No igen! Végül is az előtét ellenállás korlátozza az áramot. Kérjek bocsánatot, vagy szólíthatlak b@romarcúnak a stílusod miatt?

"Nos, itt szépen ellentmondtál önmagadnak."

Az áramkorlátozás és az áramgenerátor nem ugyanaz.

"Fél perc eltéréssel leírod hogy nincs ilyen, aztán meg azt, hogy van ilyen."

Semmi olyat nem írtam hogy a LED szalagban van áramgenerátor. Azt írtam hogy nincs!

Olvasd el még néhányszor és mielőtt kedvedre baxogatsz számolj el néhány ezerig. Aztán kapcsold ki a gépet a pitsába.

"Mielőtt valamit leírsz, legalább önmagaddal egyeztess."

Én azt javaslom mielőtt valamit leírsz dönts úgy, hogy NEM írod le!

Hidd el, szebb lesz úgy ez a világ! :-)

"Mivel Magyarországon is az SI mértékegységrendszer érvényes, a hosszúság mértékegysége a méter, rövidítése m."

Köszönöm!

Erre most jöttél rá vagy korábban történt valamikor?

Sajnos az itteni kérdésekben az ilyesmit nagyon gyakran nem veszik figyelembe. Hidd el, nem én tehetek róla!

Másrészt a "ha" szócskát nem kell figyelembe venned abban az esetben HA figyelmen kívül hagyásával tudsz velem gyalázkodni.

(már ha elég intelligens vagy ahhoz hogy feldolgozd a jelentését).

"Ha te látnik vagy, akkor nem szóltam."

Nem vagyok látnik! De így is jobb lett volna ha nem szólsz... :)

2016. jan. 9. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!