Baofeng uv 5r rádiónak mekkora a hatótávolsága?
Figyelt kérdés
2016. jan. 8. 22:57
1/4 anonim válasza:
erre nem lehet így válaszolni. mindentől függ de leginkább a terepviszonyoktól. Ha felmész egy magas hegy tetején lévő kilátóba, onnan akár 100 km-re is el fogsz tudni szólni (vannak is erre tesztek a youtuben), amennyiben a másik rádió is optikailag látható helyen van. Azonban pl városon belül, elég ha csak pár betonfal / tömbház elválaszt, és máris nem fogjátok elérni egymást.
Szóval ilyen ez ... egy tuti tulajdonsága van ennek a frekvenciának: minél inkább igényli az optikai rálátást. Ha az van, akkor meglepő távolságra is elszól, ha az nincs, akkor szinte azonnal bes..arik.
2/4 A kérdező kommentje:
igazad van. terepre jó,de városban annyira nem. magasabb pontról egy kb 13-15 km távból tisztán tudtam beszélni. :) azt nem tudom átjátszó tornyot lehet e használni veled,de próbálkozom kideríteni azt is :)
2016. jan. 9. 10:26
3/4 anonim válasza:
az jó én oroszországba kiszóltam vele full térerővel. Innen magyarból. 2 meteres savban. Kéz a kézből nyíregyháza szombathely simán tehát olyan 350 -400 km alapból
4/4 anonim válasza:
minden pozíció kérdése. vannak róla tesztvideók is, és tényleg ha jók a terepviszonyok, magason vagytok mindketten, simán reális a 100-120 km vagy több is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!