Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért megy tönkre a LED izzó?

Miért megy tönkre a LED izzó?

Figyelt kérdés
Vásároltam 2 hete (!) az egyik nagy barkács áruházban, 2 hét után az olvasó lámpámból egyszer csak katt és nem világít tovább. Akárhogy számolom, az a napi 1 óra hossza amíg égett nemigen merítette ki a címkére írt 30.000 órás élettartamot. Kár érte, mert elég jó fénnyel világított. DÜVI márkájú és 10W-800lum-10SMD-3000K/E27/230-240 ez van ráírva. Persze, hogy eldobtam a blokkját. Most igazán érzem, hogy miért az az új szlogen ennél az áruháznál, hogy "Tele van az élet OBI pillanatokkal..." Valakinek tapasztalat, hasonló?

2016. jan. 1. 16:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

jó paraméterű izzót vettél. sajnos nem bírják sokáig, általában, sőt mindig az elektronika adja föl..nem véletlenül mondják, hogy blokk ellenében cserélik..szakboltban(is) vásárolt led is 7 perc után feladta...szemrebbenés nékül csrélték..

sajnos sok ledet kellett visszavinnem, mert ezek még nem kiforrott darabok..persze van néhány típus, ami bírja, de ezek inkább GU10-esek..az E27 az neccesebb..sokféle van, sok gyártótól...

még tíz év, talán addigra kiforrnak...még az elemlámpáim is led lámpák...mondanom sem kell, hogy dollárért vett led-ek a legjobbak..csak drága.

(ja a térvilágítást 7 db tíz wattos led látja el nálam, két éve hibátlanul...pedig noname..és akciósan 3000.- forint volt darabja.)

szóval az elektronika nem bírja...gyenge a hűtése, így akár pár óra, és feladja.

2016. jan. 1. 17:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez nem annyira jó hír. Hogy árulhatnak akkor ilyen kiforratlan sz@r_t? Áh... Ennyiért 2 db "Tesco"-s 23W-os malacf@s_za spirál izzót vettem volna az világítana mint a fene ahogy eddig is több éven át.
2016. jan. 2. 18:45
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Azokat a tekert f.csöveket ne is emlegesd, azok pláne sorban szállnak el elég gyorsan. Különben meg vegyél náluk másikat ugyanabból a ledből és pár nap után vidd vissza a két hete tökrementet, hogy nemrég vetted és nem világít, itt a blokkja. Azon nincs gyári szám és más egyedi azonosító. A lelkiismereted is tiszta lehet, mert két hét után még bővel benne van a régi is a gariban és legalább már blokkod is van hozzá..
2016. jan. 3. 02:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Milyen igazad van! Ez jó ötlet. A gond azzal van, hogy én hüLe azért vettem ilyen izzót mert van a lakásnak olyan pontja amit bevallok elég nehezen lehet elérni még létrával is. (Lépcsőfeljáró feletti rész.) Oda tettem be a LED izzót gondolván nem kell majd felmászni legalább jó sokáig. Még jó, hogy még bennem élt a gyakorlat hogyan is másszak oda fel újra.
2016. jan. 3. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor karácsony után nem árt kicsit sportolni, le kell dogozni a sok bejglit. :) )
2016. jan. 3. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként be kell építeni fúrni, betekerhető lépcsőfoknak kapaszkodónak való tipliket a falba, amiből ki lehet szedni a használaton kívüli álló- kapaszkodó pontokat. Aztán valami dekorral le lehet fedni használaton kívül

..csak ötletelek, de lehet, hogy hülyeség...

2016. jan. 3. 11:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Most tettem bele Osram típusút és Long Life Halogen címkéjű sima 60W-osat. :-D Az eladó szerint ha nem sokat égetjük akkor sok évig biztosan kitart. Az előző egy 1988-as Tungsram 60W további felirat nélküli példány volt. :)
2016. jan. 3. 15:24
 8/9 Vled Viktor válasza:
100%
Valószínűleg "csak" az elektronika ment tönkre. Ha ismersz bütykölő embert, lehet hogy meg tudja javítani. Szerintem led égőket csak szaküzletben érdemes venni, barkács áruházakban nem.
2016. jan. 3. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Az a 60 Watt led fényben azért jóval olcsóbb.

Nekem 4-5 6-7 Wattos ledjeim vannak mindenhol és nem mennek ezek tönkre ahogy látom. Már működnek egy ideje. A 4-5 Wattosakat már több mint egy éve vettem a nagyobbakat nemrég de kiválóan működnek.

Van egy ablak növényházam és abban van egy hűtőbordára felszerelve néhány seoulSemiconductor gyártmányú 3.5 Wattos led. Ezeket még 2005-ben tettem oda 3-3-at sorosan és a két csoportot párhuzamosan kötve. Egész éjjel működik nem fogyaszt sokat. Ilyenkor télen nappal se kapcsolom ki, de nyáron is van amikor elfelejtem kikapcsolni, szóval sokszor folyamatosan működik éjjel-nappal. Ezek újkorukban 96 lumen/W hatásfokúak voltak, már látszik, hogy talán gyengül kicsit. Sajnos hideg fényűek, mert akkor még meleg fényűből nem volt jó hatásfokú a piacon, de működik. Azóta a szélére tettem körben led szalagot is, de középen a régi ledek még mindig működnek, már egy évtizede. Igaz, nincs semmilyen kiszolgáló elektronikája, csak egy 12 V-os tápegység adja nekik a tápfeszt és valami ellenállást tettem sorosan a körbe még akkoriban.

2016. jan. 4. 01:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!