Kondi mikrofon tönkremehet attól, hogy rövidzár alatt volt egy ideig?
oké köszi de ne viccelj, a vezeték nélküliekkel még több a gáz, pont amiatt kezdtünk el áttérni a kábelesekre, mert ugye a rádiós mikrofonok használhatatlanok ma már. pl automata keresésben, 700 és 950 MHz sávban egyetlen szabad scatornát se talál pedig 99 csatornás, és meg is van az eredménye ugyanis iszonyatos zúgós, zajos lesz a felvétel, tulképpen 50% hang és 50% zaj.
-Nem tudom, én is használok egy König szettet, hivatalosan szól.
arról nem beszélve, hogy a rádiós mic vevőegységéből kimenő jelet sehogy nem lehet a kamerába vinni, mert ugye az meg kilöki magából a 2,2 V-ot és állítólag ez zavar be a vevőegység kimenő jelének ...
-Nem zavar, csak le kell választani.
lényeg h nem jártunk sikerrel ezzel abszolút (nyilván ez volt az alapfelállás és most is sokkal jobb lenne, csak valami rejtély miatt nem működik, ha a kimenő jelet csatlakoztatom a kamera MIC bemenetére ...
-Szerintem inkább a hozzá nem értés az ami gondot okoz nálatok. A gyakorikérdések helyett elektronika fórumon kérdezősködj inkább.
de ha van ötleted, szívesen meghallgatom. eddig az elég profik is azt mondták h naná a kameragyártók se hülyék és védik a cuccaikat h csakis az ő mikrofonjaikkal lehessen használni, gy aztán csak a jó isten tudja milyen védelmeket tettek be,lényeg a lényeg h tehát volt már a cucc profi kezekben és mindig az lett a vége h nem lehet vele mit kezdeni, ez van. a maga kis aranyárban lévő kondimikijével, na és az is max 2 m hosszig működik kristálytisztán, de semmi mással. próbáljunk csak bele toldani 2 m-t és vége, máris több a zaj mint a hang, de erre is azt mondja a hangmérnök h a kapacitív mikrofonoknál ezen ne is csodálkozzunk.
még mindig ott tartunk h a dinamikus rádiós mikrofon vevőegységének jelét kéne valahogy a kamerába, de nincs olyan műszerész aki vállalná (hangmérnök pedig kijelenti h nem lehet sehogy se)
Válassz másik mikrofont.
Használtam már 10++ méteres kábellel Audio-Technica AT822 aszimmetrikus sztereó mikrofont. Pedig semmit nem csináltam vele, gyártottam egy középszar 2x1 eres árnyékolt vezetékből, egy Neutrik XLR lenhő aljból, és egy Neutrik 3,5-es 90 deréxögű sztereó jackból egy kábelt, és használtam. Zenei felvételre, zaj nélkül.
Nem kell ezen ennyit rugózni.
tudod, ha működne, nem rugóznék én, lenne jobb dolgom. és pont tegnap próbáltunk többféle kábellal is, kevésbé árnyékolttól kezdve a brutálisan árnyékoltig, term ugyanúgy zajos azonnal.
a rádiós meg ... az csak simán ..ar ahogy van, teljesen mindegy mit csinálunk. a Koniget milyen frekin használod?
nos, az ellenvélemény:
"felejtsd el. elég ha csak egy 3,5-6,3 jack adaptert használsz és máris úgy megbolondul az ellenállás, hogy képtelenség lesz használni nemhogy 5 m kábellal."
szal ... látod nem csak nekem képtelenség, de egyébként te próbáltad már? mert sima kihangosításnál nekem sincs gondom még az 50 m hosszal se. csakis akkor jelentkezik mindez a probléma, ha kamerára akarom kötni, mert ott ez az aljzaton lévő fesz iszonyatosan bekavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!