Hálózati táp kábelben a föld kábelt szabadon lehet hagyni, ha transzformátorra akarom forrasztani? Nem tudom hova kötni.
Figyelt kérdés
2015. nov. 23. 19:53
11/16 anonim válasza:
Ma is használnak (régi néven) elválasztó transzformátort, és használnak hozzá védőérintkezős dugaljat, sőt még fi relét is. Menjél be egy bármilyen műtőbe! Ott minden készülék egy elválasztó trafó mögött van, azaz teljesül, hogy a táplálás földfüggetlen, mégis az összes dugalj védőérintkezős (és nem egy helyen még fi relét is látsz). Egy ún. szigetelés vizsgáló van beépítve, amelyik jelzi ha bármelyik ér és a föld között az ellenállás lecsökken, és akkor az orvosok el tudják dönteni, hogy hogyan tovább, de tudják, hogy baj van.
12/16 anonim válasza:
Tán valaki felvilágosít, mi a különbség a villamos elválasztás és az IT rendszer között.
13/16 anonim válasza:
Nekünk a legutolsó okosításon azt mondta az előadó, hogy a villamos elválasztás egyik esete az IT rendszer. De megmondom őszintén ennél jobban nem mélyedtem el benne, mert elég ritkán szerelünk IT rendszert (csak szívunk azokkal a helyekkel ahol az van...).
14/16 anonim válasza:
Nem akarok okoskodni, de mi van akkor ha a védett leválasztott oldalt leföldelik, valamint leföldelik magát a leválasztó trafót is, a trafó zárlatos lesz és valami miatt pont megszűnik maga a földelés is (szonda előtt elszakad a vezeték stb.) és a földelő vezetéken a védett oldalra eljut a fázis feszültség? Ha nincs képben a védett oldalon a földelő vezeték, akkor ennek a LEHETŐSÉGE is kizárt, tehát eleve a védelem már ilyen téren is megoldott. Vélemény?
15/16 anonim válasza:
((( Előzőt úgy értem, hogy földelt és földeléssel ellátott konnektorokat használnak a szekunder azaz védett oldalon is )))
16/16 anonim válasza:
14. 15. Bocs de ezt nem értem mire gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!