Milyen típusú kondenzátor mikrofont ajánlanátok, amelynek hosszabb kábele van?
Pl Starzz 16973-as nem rossz, az már 2,5 m-es, de nekem kb 10 m hossz kellene, ugyanúgy stereo 3,5 jack dugóval, de egyszerűen sehol nem találok, csak rövidebbet.
Ismer valaki hosszabb kábellel gyártott típust?
A 495 Ft-os megoldás nem jó?
Ratyi toldóval, vagy ratyi csatlakozókkal persze hogy zúgni fog. A fenti toldókábel áráért egy normálisabb jack dugót nem kapsz.
SZerintem vegyél egy normális jack dugót (neutrik, vagy hasonló), 10 méter mikrofonvezetéket, némi zsugorcsövet, és kulturáltan forrasztva toldd meg.
Ha nem megy, bármelyik kábeleket méretre gyártó hangtechnikai bolt megcsinálja.
hidd el, már ezen is túl vagyok. a legbrutálisabb speckó MIC-kébelből és csatlakozókból csináltak nekem hosszabbítást (szép kis pénzért persze), de egy az egyben ugyanúgy zúg.
most már van aki állítja, hogy nem véletlenül gyártják ezt max 2,5 m hosszal, mert állítólag ezek a kondi mikrofonok iszonyúan kényesek, és már 4-5 m-rel is bezúg , de nyilván ezt úgy kéne akkor, hogy ne legyen benne toldás, hanem eleve a legelső forrasztási ponttól induljon a 10 m, és ez persze a legjobb minőségű MIC-kábellel, de itt is akkor a feszültség-esést és egyebeket kell számolgatni ill. pótolni. szal a frász tudja, majd egyet feláldozok, és megszerelem én így a legminőségibb kábellal, csak még azt nem tudom, külsőleg hogy adok neki + tápot.
Pont a dinamikus miki a kényesebb, mert a jelszintje (pár mV) töredéke a kondimikinek. Egy jó kondimikiből kijön akár 50-60 mV is. Az, hogy tápolt aljzat kell neki, evidens. Vagy van saját elemes tápellátása, akkor nem kell külső táp.
AT822 mikrofonokat vittem el mondjuk 4m állványmagasság + 10 méter távolságra, mindenféle brumm nélkül. Igaz, nem hálózati táplálású készülékkel vettem fel, és nem is laptoppal (aminek az n+1 db belső tápfeszültségét előállító kapcsolóüzemű táp amúgy is nagy zavarforrás.
Edirol R01, R09, R44 felvevőkkel használva soha semmi bajom nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!