Hogyan kell jól forrasztani?
Azt szeretném megtudni, hogy ha ki akarok cserélni egy kondit egy alaplapon, hogyan és milyen sorrendben csináljam?
Tudom, hogy veszélyes művelet. Azt is tudom, hogy olcsón megcsinálná egy gyakorlott ember. De én mégis szeretném tudni, hogy kell.
Egyszer már próbáltam, kiforrasztottam a régit, de nem sikerült jól beforrasztani az újat, mert a forraszanyag nem folyt be, hanem gömb alakú matadt mindkét lábnál. Nem kellene az alaplappal is csinálni valamit azon a helyen?
El tudná valaki magyarázni anélkül hogy leordítja a fejemet? (Magyar szokás) :)
Két lényeges eszköz:
Ónszippantóval el tudod távolítani a felesleges forrasztóanyagot. Mikor olvadt, rányomod és szippantasz. Ajánlott még a bent lévő alkatrész lábait körbeszippantani, rendkívül megkönnyítit az alkatrész kivételét!
Ha utána a nyákot simára akarod pucolni, akkor használj kiforrasztószalagot, teljesen leszedi a forraszanyagot. Használata: a szalagot ráteszed a tisztítandó felületre és rányomod a pákát. A kapilláris hatás okán az olvadt ónt felszedi a szalag.
Beforrasztáskor pedig használj gyantát és friss forraasztóónt. Általában az ónban is van valami gyantás trutyi. A gyanta segíti az ón terülésését, rendesen ránedvesedik a felületre, oxidoldó hatású. És jó a szaga :)
Kb ennyi, kis befektetéssel remek forrasztásokat fogsz készíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!