Olaszországban, azon belül Szardíninán szeretném nézni műholdról (EUTELSAT 9A) a közszolgálati magyar adókat – M1, M2, Duna TV. De nem sikerül sehogy sem beállítani?
Volt itt egy régebbi, jól működő beltéri egység parabolával, de az Eutelsat 9A műholdon nem sikerült megtalálnom a magyar csatornákat. Vettem egy újabb típusú MPEG4 formátumot is ismerő beltéri egységet, de azzal sem jártam sikerrel. Talál ugyan rengeteg csatornát, de a magyarok közül egyiket sem. Kiválasztottam keresésre a transponderek közül a 11958 MHz/SR: 27500 Ms/s-ot, de ott sem találta meg. Vertikális polarizációt, kelti 9°-ot beállítottam. Mindenütt azt olvasom, hogy ennek a transpondernek 62-es a száma. Nekem alapból viszont nem oda osztja ki, hanem 22-esnek. Ez okozhat gondot? Megpróbáltam azt is, hogy manuálisan átállítom a 62-es a fenti paraméterekre, de az sem segített.
A 2/3 FEC értékét sehol sem tudom beállítani, vagy ezt nem is lehet/kell?
A jel minősége ennél a műholdnál 90%, az erőssége 60%.
Tudna valaki segíteni, mi lehet a gond?
Gondoltam, hisz azon vannak az olasz csatornák... Egy kicsit kell csak mozdítanod nyugati irányba, azaz ha mögé állsz, akkor jobbra. Dőlésszöget szerintem nem kell állítanod. Kicsit mozdítsd be, majd a frekvenciák között válts egy másik frekvenciára, majd vissza a választottra, mert egyes beltérik képesek ilyenkor "fagyni" ez nem klasszikus fagyást jelent, szal nem úgy kell elképzelni.
Persze ehhez látnod kell a TV-t, miközben mozgatod az antennád, ha nem megvalósítható, akkor 2 emberes feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!