Többször láttam nyomozós filmekben, hogy valami fény forrás segítségével meg találják a vért és egyéb váladékokat. Mi a neve? Egyszer hallottam. Valami imu. Neten ratalaltam, mint verkereso de ez kevés számomra
Nem a fényforrás a lényeg, hanem a luminol.
"Alkalmazás rendőrségi helyszínelés során[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
A vérben (a vörös vértestbeli hemoglobinban) található vas, amely ugyancsak katalizálja a kemolumneszcens reakciót.
A luminolt egyenletesen szétterítik (spray-vel) a helyszínen. A nyomokban hozzáadott aktiváló oxidáns még igen kis mennyiségű, akár tisztítás után ottmaradt vér jelenlétében is kiváltja a kemolumineszcenciát, mely kb. fél percig látható a lesötétített helyszínen. A fényerősség nincs összefüggésben a vér mennyiségével, csak annak jelenlétét mutatja. A reakció hosszú expozíciós idejű fényképpel dokumentálható."
Forrás: [link]
a sperma, a nyal, a vizelet vilagit a sotetben ha UV lampaval megvilagitod (lampa amivel a diszkoban vilagit a fogad;)
verre luminolt fujnak, anelkul a ver nem vilagit UV lampa alatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!