Hogyan kössem be a házimozi erősítőmre a 2x8 ohm-os hangszórómat ha az erősítő is 8 ohm-os?
Csináltam egy házimozi subládát amiben van 2x120w 8ohm-os kevlár hangszóró de a bekötésnél elakadtam mert nem tudom hogy sorosan vagy párhuzamosan kössem. Az erősítő 8ohm-os.
Bocsi ha butaságot kérdezek de szükségem lenne egy hozzáértő válaszára.
azt nem érdemes rákötni,párhuzamosan már tönkre vághatod az erőt mert 4ohm lesz,sorosan meg elég gyenge lesz az erősítő mert 16ohm lesz.
2x4-2x6ohm lett volna jó sorosan.
hát igen 2x4 ohm-os hangszóró lenne jó mert gyárilag is a ládába azt irják de hát 2x8ohm-os hangszóróm van itthon amit felakartam használni.... szóval akkor sorosan kellene kötnöm mert akkor a két hangszóró 16 ohm lesz és az erősítő megmarad 8 ohm viszont igy akkor a 100wattos kimenetem mondjuk fele annyit fog leadni...
Lényeg a lényeg hogy vagy az erősítőt gyilkolom le a párhuzamossal vagy a sorossal legyengítem az erősítő teljesítményét de akkor nem mehet tönkre semmi.
Akkor a legjobban úgy járok ha csak 1 db hangszóró menne igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!