Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Házimozi erősítő sztereó...

Házimozi erősítő sztereó erősítő helyett használható? Többi lent

Figyelt kérdés
Idáig volt egy sztereó erősítőm(Technics su v620)Most szeretnék egy új erősítőt(pioneer vsx-3299 de az házimozi erősítő és 2 nagy hangfallal használnám házibulikra meg stb. Ugyan úgy tudom majd azon is a basszust meg a többit állítani? miben tér el a 2 egymástol?

2014. nov. 3. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Nos, a házimozi erősítők több csatornásak. Ebből kifolyólag sokkal többfelé aprózódik a tápegység teljesítménye. Elméletileg természetesen használhatók sztereóban is, hogy mennyire válnak be, az már más kérdés. Gyakorlatban a tápegység teljesítménye messze nincs olyan robusztus módon tervezve házimozi vasnál, mint sztereónál.

Hangszínt balanszot természetesen lehet állítani.

Az említett Technics éppen egy nagy vas, ahhoz borzasztóan robusztus HM erősítő kell, hogy hasonló eredményt hozzon sztereóban, mint a Technics. Én meggondolnám a cserét, illetve megtartanám a Technics-et bulizáshoz.

2014. nov. 6. 15:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Tipikus tapasztalat, hogy az 5*100wattos HM erősítő, nem úgy adja a 100 wattot ám, mint egy 2*100 wattos.

(Számoljunk egy kicsit, egy 2*100 wattos erősítőhőz 400-500 wattos tápegység kell, ez reális egy 8-10 kg-os gépnél. Ellenben 5*100 watt, hogy valóban ennyi legyen, minden csatornán, az 500 watt kimenő összesen, ahhoz 1000 wattos tápegység, vagy még nagyobb kellene, ilyen a gyakorlatban nem szokott megfordulni, következésképpen nem minden csatornán, meg csak egy egy pillanatra tudják ezeket a nagyon nagy wattokat a HM erősítők, inkább reklám szöveg. )

2014. nov. 6. 15:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. nov. 6. 16:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Technics azért lett lecserélve mert voltak már vele gondok zárlatok stb :)
2014. nov. 6. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:
És most vettem helyette Yamaha R-S201-t
2014. nov. 6. 18:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem ismerem, de ahogy utánanéztem állat egy cucc lehet és nagyon jól néz ki! :D Használd egészséggel!
2014. nov. 6. 20:37
 7/8 A kérdező kommentje:
Meg ma hozzá 2 hangfalat hát szobát bontanak 350/500w /db :DD
2014. nov. 7. 16:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi amúgy :D
2014. nov. 7. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!