Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért éri meg a sztereó hifi...

Miért éri meg a sztereó hifi erősítő?

Figyelt kérdés

több embertől hallottam hogy nem éri meg aktív hangfalakat venni mert a sztereó hifi erősítők jobbak.

De miért és mit kell tudni róluk?

nem értem azt sem hogy pl 2x100w számomra kicsinek hangzik de ahogyan nézegettem neten az erősítőket úgy látom hogy az már erősnek számít vagy van valami összehasonlítási alap?

#sztereó hifi erősító
2014. aug. 1. 22:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Mert külön erősítővel

-jobb a hangminőség ugyanazért az árért

-hiba esetén nem az egész kuka

-sok bemenet az erősítőn

-nem az alacsonyáramú kábelt kell több méterre kihúznod

-hangerő szabályzás egy helyen

-preamp/crossover kapcsolódási lehetőség

aktív hangfalakat monitornak és kis hangosításra használnak a kicsi helyfelhasználásuk és a kevesebb pakolási, kábelezési igényük miatt. Sehova máshova nem éri meg.

2014. aug. 1. 23:29
 2/4 A kérdező kommentje:
de mi az hogy pl 2x100w-os egy erősítő és akkor tegyük fel 150.000 Ft
2014. aug. 2. 08:55
 3/4 anonim ***** válasza:

az, hogy valamire azt mondod, 100W-os kb semmit nem jelent magában. Mintha egy autóról annyit mondanál el, hogy dízellel megy. A végső hangerőt és hangminőséget rengeteg dolog befolyásolja.

Alapvetően elmondható, hogy egy alacsony ellenállású rendszer (4ohm) kellően érzékeny hangfalakkal már 20W teljesítménnyel is leszedi a fejed szobában.

Nekem van két JBL stúdió hangfalam, mindössze 50W-osak, és egy 45W-os erősítővel hajtom őket, csak házibuliban voltak 3/4 hangerőig tekerve, de akkor már a szomszédok is azt hallgatták.

Ráadásul a teljesítmény értékeket is ezer féleképpen mérik, marketing miatt szeretnek nagy számokat írni a dolgokra, amiknek semmi köze a valósághoz.

Keress a neten pár cikket erről, hangszóró teljesítmény, erősítő teljesítmény kulcsszavakra kidobál majd sok dolgot ahol részletesen le van írva.

2014. aug. 2. 09:34
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 2. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!