Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a hangfalam...

Hogyan tudom a hangfalam egyszerre 2 forrásba dugni?

Figyelt kérdés

Nem találok olyan y kábelt. Valaki segítene?

Más lehetőség nincsen mert a hangfalat a gépem hangkártyájába lehet csak dugni, viszont egy tvbe is bele kell dugnom a szintén jack-es.

2015. szept. 21. 21:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Egy normál 2.1 logitech s-0264b
2015. szept. 22. 14:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem a hangdoboz erősítője fog tönkremenni, elvégre az csak egy bemenet, nem kap semmit ami nem oda való.

A hangkártya vonalszintű meghajtója fog tönkremenni, amikor az Y-elosztó miatt megkapja a tévé kimenetéről a jelet. A tévé kisimpedanciás fülhallgató kimenete az "erősebb", nem annak lesz baja.

Kis hozzáértéssel össze lehetne hozni egy "Y"-kábelt, ahol a két kimenet, a hangkártya és a TV nem direktbe van összekötve, hanem mindkét (kétszer két, jobb és bal) jelvezetékbe be van téve egy-egy darab 10 kiloohmos ellenállás. Ettől kezdve egy picit jobban fel kell tekerni a hangdoboz hangerejét, viszont az összeállítás hülyevédett lesz, nem lehet elfelejtéssel tönkretenni.

2015. szept. 22. 20:30
 13/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok hozzáértő így csak abban bízhatok hogy hogy hülye sem vagyok és nem fogom egyszerre bekapcsolni.
2015. szept. 22. 22:31
 14/15 anonim ***** válasza:
lehet te nem kapcsolod be egyszerre mind2-t, de ha mi van ha vendéged van vagy valaki más a családból bekapcsolja?
2015. szept. 23. 00:12
 15/15 A kérdező kommentje:
Kitekerem a nyakát:D Mi a ráknak piszkálják az ember dolgait? Am azt hiszem nem is kell megcsinálnom mert nem találok már működő drivert a hangkártyám alá...így használom simán az alaplapi integráltat. A vga meg ugye hdmi-vel van kötve a monitorba amin az alaplapi hangkártyának a jelét is küldi a monitorba és csak a monitorba kell bedugni a hangfalat és viszont az iptv is hdmi-vel lesz dugva a monitorba így annak a jelét is megkapja a monitor...így már szabályosan minden működik és csak egy helyre van bedugva a hangfal is...de ugye ez csak azért lehetséges mert sajnos nem tudom most használni valamiért a dedikált hangkártyám(pedig sokkal jobban szól). Ebben a felállásban csak egy hdmi elosztót kell vennem hogy mind2 hdmi kábelt bedughassam a monitorba.
2015. szept. 23. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!