Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Áramütés után szabad enni...

Áramütés után szabad enni (ivás nélkül)?

Figyelt kérdés

Munkahelyemen egy fél órája megrázott az áram. Nem a teljes 230V, de elég sok átjutott. Az irodában valami érintésvédelmi/földelési probléma van, ami nekünk, informatikusok számára is rejtély, bár nem is a mi szakterületünk, ezenfelül sem hatókörünk, sem időnk nem lenne utánajárni a problémának. A főnök pedig ha nincs pénz, ha van, NEM FOG SZAKEMBERT hívni, vagy ha hívna is, Isten mentsen meg tőle, protekciós félszaki lenne.

Eddig is volt, hogy csipkedett minket, de most annyira megcsípett, sőt, ez már egy rázás is volt, hogy a jobb felkarom lezsibbadt, a kezemet meg most nehezebben tudom koordinálni.

Igaz az is, hogy már jobban is rázott meg áram - otthon, az egyértelműen az én hülyeségem és idegeskedésem miatt volt, nem a technikáé -, akkor nem vettem komolyan, mert annyira nem fájt és nem ájultam el... de kollégám azóta felvilágosított, Ő sokkal strapabíróbb ember, és mégis meglehetősen fél az áramtól, mert már több áramütést is szenvedett, és mesélt elég ilyesztő dolgokat, falusi ismerőse meg már nagyon durván halt is meg áramütés UTÁN az ionizáció felborulása miatt.

Tehát azt tudom, hogy innom nem szabad, nem is vagyok most szomjas, reggel egy kávét ittam, de marha éhes vagyok.

Ha azt sem szabad, valahogy kibírom, de más most szinte szédülök az éhségtől, és ma sok és stresszes munkám lesz, kéne az energia.

Kérem, valaki segítsen ki egy kis infóval!! Köszi!

2015. szept. 21. 11:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

figyelj, mondom h ez nem játék és se nem kineziológis és nem is folyadék kérdése. ha meg főleg ilyen a munkád, akkor tegyél ra magasról.

tudod te h úgy mellesleg ilyenkor mentőt kéne hívni, és legtöbbször a rohamkocsit szokták (magam is voltam nem egy áramütésesnél), mivel sosem lehet tudni, mi következik a másik percben. higgy már nekem!

hívj mentőt aztán ha nekem nem hiszel, mondd el nekik és kérdezd meg, szerintük kell-e mentő!

2015. szept. 21. 12:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Jézusom a sok h_lye egy rakáson.

Ha mégsem akartok temetésre gyűjteni, akkor összedobjátok páran azt az 5-10 ezret egy jó szakinak, hogy nézze meg mi a baj a földeléssel, vagy hol van a testzárlat. Ennyit csak megér valamelyikőtök élete.

2015. szept. 21. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:
Majd a főnök, a főnök megoldja... megoldj az a temetést is, nem aggódjatok.
2015. szept. 21. 12:27
 14/17 A kérdező kommentje:

Jaaaa, biztos az én értékrendemmel van a gond, véletlenül sem a főnökével.... ja, kenjétek már ezt is rám.

Na mindegy.... itt maradt ez... közben azóta volt bőven program.

2015. szept. 21. 15:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Az agysejtjeidre nem volt jó hatással az áram, az egyszer biztos, komoly károkat okozott.

Egyenáramnál nincs gond, az "csak" megcsíp, görcsbe rándulsz tőle, de nem bántja a szívedet. A váltóáram, ami a hálózatban van, problémás, mert a szív ingerképző központját károsíthatja és az végzetes lehet, egy EKG ilyenkor mindig kell!

2015. szept. 21. 23:35
 16/17 anonim ***** válasza:
Előző jó nagy hülyeséget beszél... Az egyenáram sokkal veszélyesebb, elkezdi hidrogénre és oxigénre bontani a vért.Ez azért gond, mert alattomosan öl, SOKÁIG LAPPANG, és mondjuk lefekszel aludni, másnap meg rádtalálnak holtan. (a levegőbuborék már önmagában képes halált okozni, ha rossz helyre kerül).
2015. szept. 26. 23:35
 17/17 anonim ***** válasza:
#16: pontosan! az egyenáram ezerszer veszélyesebb!!!!!
2015. szept. 27. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!