Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért rázhat az ütvefúró gép...

Miért rázhat az ütvefúró gép markolata?

Figyelt kérdés
Csemperagasztó lett vele keverve, először arra gondoltam hogy biztos ment bele esetleg vízcsepp, de most hogy kiszáradt most is van benne feszültség legalábbis a fázisceruza mutatja hogy van benne áram, pedig gumi+műanyag a burkolata, rázott a "ravasza" nem láttam fehér fényt, de éreztem hogy ráz, milyen áram lehet ez hogy nem ütött agyon hál istennek teszem hozzá!?

2015. jan. 27. 20:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ilyet testzárlatnak hívják, és életveszélyes. Szerviz.
2015. jan. 28. 00:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ilyennel nem játszok, megtakarítom, asszem még garanciás, csak tudnám miért van ez, mi okozza!?
2015. jan. 28. 11:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Mi lett a diagnózis?
2015. jún. 25. 20:49
 4/4 anonim válasza:

Ha közvetlen hálózatról működő (nem leválasztótrafós) készüléknél csipkedést, rázást tapasztalnak, azonnal feszültségmentesíteni. Lehet, hogy szigetelt lábbeliben csak csipked, azonban egy földelt tárgyat egyszerre megérintve akár halálos áramütés is lehet a vége.

Főleg, ha már fázisceruza is jelzi.

Pld. laptopoknál is előfordul az enyhe bizsergő érzés, azonban az eleve törpefeszültség leválasztva.

Kérdésedre, hogy milyen áram lehet: villamos. Kettős szigetelésű készüléknél nem illene átütnie, azonban ha víz ment bele és bent is maradt, áthúzhat.

2015. szept. 18. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!