Genlisea kérdése:
Led szalagot hogyan kell szerelni?
Figyelt kérdés
Szeretnék vásárolni az alábbi led szalagból 5 m-es darabot:www.ledeslampa.hu/5050_SMD_LED_szalag_vizallo_hideg_feher_60Led/meter Azonban nem világos, hogy hogyan kötöm rá a tápegységre, mert az viszont bedugós. Láttam videókat, ahol a led szalagból + és - szál van forrasztva, de ha ez nincs, akkor hogy szerelhető? Gondolom a dugó miatt kell hozzá még egy elem. Amúgy ezek a tápegységek hány m-es darabot bírnak el? Köszönöm az értelmes hozzászólásokat.2015. szept. 2. 10:59
1/4 anonim válasza:
Én is akartam, és a boltban a faxi azt mondta forrasztani kell és megcsinálja. Aztán nem vettem, mert LED izzók mellett döntöttem, mert ez inkább hangulatvilágítás.
2/4 anonim válasza:
Forrasztani kell. Veszel egy 12voltos 7A-es tápot (nem tudom hogy 7A-eset lehet kapni, szerintem egyszerűbb(és olcsóbb) ha méterenként veszel egy 12voltos 1.5A-es tápot).
Milyen tápegységről beszélsz egyébként? azt elfelejtetted belinkelni
3/4 Szirty válasza:
"Amúgy ezek a tápegységek hány m-es darabot bírnak el?"
Ennek a szalagnak méterenként 14.4W teljesítmény igénye van.
5 méternek pedig 5*14.4=72W
72/12=6A áramra van szüksége.
Mivel kell egy kis ráhagyás, én 7-10A-es (80-120W-os) tápegységet javaslok hozzá.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. A belinkelt webáruházban vannak amúgy a tápegységek, azokra gondoltam. Közben az Obiban találtam ledszalagot, azon tápdugó is van és hozzá való tápegység. Így sokkal egyszerűbb a szerelése, nem kell forrasztani meg mókolni.
2015. szept. 3. 07:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!