Helyettesíthető az alábbi mikrofonbetét?
Kísérletezés céljából szeretnék mikrofont építeni (kapcsolási rajz: [link]
Ahogy a rajzon is látható, egy TSB-165A nevezetű mikrofon kapszula ( [link] szükséges hozzá, amit Magyarországon nem lehet beszerezni. A kérdés tehát az lenne, hogy mivel tudnám helyettesíteni. Én az alábbiakat néztem ki: [link]
Specifikációját tekintve szinte megegyeznek, de mások véleményére is kíváncsi lennék, mielőtt megépítem. Másfelől abban sem vagyok igazán biztos, hogy a mikrofonbetét alkalmas-e fantomtápokhoz.
A segítséget előre köszönöm!
A nemzetközi ajánlásoknak megfelelően a keverők zömében a fantom táp nagysága +48V. Ez kellő nagyságú tápfeszültséget biztosít a kondenzátor mikrofonok működéséhez.
A legtöbb mai, modern kondenzátor mikrofon kapszula
nem igényel ilyen magas tápfeszültséget, s már pár Voltról (3-9V) is tökéletesen működnek.
Ezek a mikrofonok úgy készülnek azonban, hogy a +48V tápfeszültségről is üzemeltethetőek.
Ha nem gyári mikrofont használunk, hanem csak egy kapszula bekötésére készülünk, akkor minden esetben konzultáljunk a gyártóval, hogy milyen egyéb áramköri elemek beiktatásával tudjuk életre kelteni a mikrofon betétet.
(Ez általában sorba kötött ellenállással megoldható.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!