Vezeték nélküli otthoni telefonkészülékbe eredetileg 2db 550mAh NiMH akksi van, helyettesíthető ez NiZn akksival?
Figyelt kérdés
Lajikus kérdésememet azért tettem fel, hogy nehogy tönkre tegyem a készüléket.2014. nov. 5. 19:51
1/4 anonim válasza:
Nem.
Nem fogja feltölteni. A telefon töltőáramköre a NiMH cellákhoz van tervezve. Ha jót akarsz, vegyél bele 800 mAh kapacitású Panasonic (régebben Sanyo) Eneloop akkut. Ma a legjobb minőségű a piacon.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi, amúgy a telefon is panasonic, de ez mindegy is..A nagyobb kapacítás nem bántja a telefont? mert gyárilag 550-es akksikkal adták.
2014. nov. 5. 21:37
3/4 anonim válasza:
Nem. Nekem is Pana vezetéknélküli telefonom van, már bő tíz éves. Abba is Eneloop van azóta, hogy a gyári akku tönkrement. Egy-két nappal tovább bírja egy töltéssel.
A legfontosabbat majdem elfelejtettem: sose tárold a töltőn. Ha feltöltődött, vedd ki, és a nap végén ne tedd vissza, akkor tedd töltésre, ha már csipog a lemerülő akku miatt. Így sokkal hosszabb lesz az akkuk élettartama.
4/4 A kérdező kommentje:
Ok, kösz a jó tanácsokat.
2014. nov. 5. 22:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!