Miértnem kapcsol be a gépem?
Szerintem ha a videókártyát külön vetted és meg van a doboza, akkor azon nézzed meg, hogy mekkora tápra van szüksége.
Szerintem gyengék ezek a tápok egy ilyen erős géphez. Szerezz egy 750-800W-ossat.
De lehet az is, hogy a tápfeszültség ami a fali aljzatból jön, az lövi ki, vagy csak simán túlmelegszik és megsül.
Hét ez gáz!
Én tuti, hogy darabokra szedném a helyedben a gépet és mindent letisztítanék (az elektromos panelekkel csak óvatossan), kiporszívóznám a házat; a tápokat és az összes ventis és hűtőbordás alkatrészt. Aztán mindent újra összeépítenék és várnám a csodát.
lehet hogy túlmelegedés.
(Léteznek extrém esetek is, lehet, hogy nálad is ilyen van)
Még akár az is lehet, hogy a BIOS-ban van valami úgy elálítva, hogy a tápjaid eldobják az agyukat tőle.
Mielőtt neki állsz mindent cserélgetni, mint egy bolond, inkább ellenőrizz le mindent.
Elsőként, az hogy nem kapcsol be, mit takar? semmi életjelet nem ad, vagy a ventilátorok pörögnek, esetleg sípol is valami, csak kép nincs?
Ha semmi életjelet nem ad, nem cserélgetni kell a tápot, hanem ellenőrizni mindent. Ha nemrég nyúlkáltál bele, és utána nem indul, akkor a legtriviálisabb, hogy ellenőrizd a kapcsoló rendesen van-e az alaplapra kötve. Ha az rendben, akkor jó lenne pontosítani a konfigot.
Pontosan milyen processzor, és pontosan milyen videókártya? Az kevés, hogy 2GB és radeon, mert nem mindegy hogy 5550 7950. Hatalmas különbség van mind fogyasztásban mind teljesítményben. És kéne tudni a tápok típusát, mert egy minőségi 400W-s táp is kenterbe veri a gagyi 500W-os társát.
Nem a fogyasztás miatt kérdezem. Sok helyen teledobálják noname tápokkal, aztán jön a pislogás, mikor 5000Ft spórolás hazavágja az egész gépet. De egyelőre ne szaladjunk ennyire előre.
innen töltsd le az extreme próbaverzióját, telepítsd fel, és írd ki a pontos típusát a gépnek. Alaplap, videókártya, processzor elsősorban.
Szerintem már annak is örülne a srác ha beindulna a gépe. Működés képtelen gépre elég nehéz bármilyen programot is telepteni.
De ha beindul, akor mindenképpen érdemes telepiteni és megnézni a hardwer listát!
Teljesen kiment a fejemből, hogy be se kapcsol :P
Akkor meg kéne nézni, hogy a bekapcsológomb a helyén van-e, és működik-e. Ha igen, akkor a tápot teljesen lehúzni a gépről (minden csatlakozót), és a 20 vagy 24 pin-es csatlakozó zöld kábelét össze kell kötni egy feketével (testre kötni) Ha így beindul a táp, meg kell mérni a feszültségeket (HA van egy régi merevlemez, akkor az nem lenne rossz műterhelésnek).
Itt van, hogy melyik vezetéken milyen feszültségnek kell lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!